Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Cateva sugestii privind franele

Distanta de franare - dublarea vitezei inseamna multiplicarea de patru ori a distantei de franare. Distanta de oprire include distanta de franare si timpul de reactie al soferului (circa o secunda). Alaturi de alti factori, distanta de oprire depinde de starea instalatiei de franare si de carosabil. Ploaia, zapada si gheata maresc aceasta distanta. O viteza adaptata reprezinta cea mai buna metoda pentru o franare sigura. De asemenea, utilizarea componentelor de frana originale ATE la lucrarile de reparare a franei constituie garantia pentru o distanta de franare optima.

Circuitul de franare divizat = siguranta dubla - inca din anii 1930 constructorii au divizat sistemul de franare in doua circuite de franare separate. Astfel, in cazul defectarii unui circuit de franare, se poate totusi frana in siguranta cu deceleratia minima legala. In prezent se utilizeaza: 
- Divizarea in diagonala. Divizarea celor doua circuite in X. La defectarea unui circuit franeaza totusi o roata frontala si roata posterioara opusa. Astfel, in situatii de urgenta, apasa complet pedala de frana pentru a putea opri vehiculul cat mai rapid. Daca vehiculul este echipat cu ABS, poti evita obstacolul franand.

Siguranta in vacanta - franele prezinta performante mult superioare motorului intr-un timp foarte scurt. Franele in stare perfecta permit rularea in siguranta in special in cazul vehiculelor aflate in drum spre destinatia de vacanta. Porneste la drum odihnit, e indicat sa faci pauze regulate, sa conduci concentrat si respecti distantele – iata cum poti ajunge la destinatie in siguranta. Inaintea plecarii solicita un control la atelierul tau sau la ATE BremsenCenter in vederea intretinerii si reparatiei instalatiei de franare cu ajutorul componentelor de frana originale ATE.

Inlocuieste regulat lichidul de frana - lichidul de frana este higroscopic, adica absoarbe apa treptat. Astfel, in sistemul de franare se formeaza bule de aburi in conditii de sarcina ridicata. Aceasta duce la franarea in gol si la defectarea franelor. Numai prin schimbarea regulata a lichidului de frana, de exemplu, cu lichid de frana original ATE, poate fi asigurat randamentul maxim al instalatiilor de franare in toate situatiile de rulare.

Nu verificati numai nivelul lichidului de frana - nivelul lichidului de frana poate fi verificat in recipientul transparent de sub capota. Nivelul trebuie sa se afle intotdeauna intre marcajele Minim si Maxim. Coborarea sub marcajul Max. indica uzura placutelor de frana cu disc, respectiv a sabotilor de frana cu tambur. Coborarea sub marcajul Min. poate indica defectarea instalatiei de frana. Nu adaugati lichid de frana. In toate cazurile solicitati depistarea cauzei intr-un atelier specializat sau la ATE BremsenCenter si remediati defectiunea cu ajutorul componentelor de frana originale ATE.

Cursa libera a pedalei de frana - pedala de frana nu trebuie apasata mai mult de 5 cm. In cazul in care nu intampini rezistenta sau daca pedala este elastica, este posibil ca un circuit de franare sa fie defect sau se afla aer in sistemul de franare. Consecinta: cursa pedalei de frana se prelungeste. In toate cazurile solicitati depistarea cauzei intr-un atelier specializat sau la ATE BremsenCenter si remediati defectiunea cu ajutorul componentelor de frana originale ATE.

Blocarea rotilor fata - daca rotile fata sunt blocate, vehiculul continua sa ruleze in directia de deplasare actuala si nu mai poate fi dirijat. Cauza poate fi reprezentata, de pilda, de garnituri de frana spate necorespunzatoare, regulatorul fortei de franare reglat incorect sau defect, garnituri de frana uleiate sau uzate pe puntea spate, discuri sau tamburi de frana spate uzati sau defecti, circuit de franare defect pe puntea spate. In toate cazurile solicitati depistarea cauzei intr-un atelier specializat sau la ATE BremsenCenter si remediati defectiunea cu ajutorul componentelor de frana originale ATE.

Blocarea rotilor spate - daca rotile spate se blocheaza prea devreme, vehiculul devine instabil in special in cazul franarii complete, partea din spate deviaza, vehiculul derapeaza. Cauza poate fi reprezentata, de pilda, de garnituri de frana fata sau spate necorespunzatoare, regulatorul fortei de franare reglat incorect sau defect, garnituri de frana fata uleiate sau uzate, discuri de frana fata uzate sau deteriorate sau etriere de frana defecte pe puntea fata. In toate cazurile solicitati depistarea cauzei intr-un atelier specializat sau la ATE BremsenCenter si remediati defectiunea cu ajutorul componentelor de frana originale ATE.

Pierderea stabilitatii directiei la franare - la fiecare franare si in special in situatiile de urgenta, vehiculul trebuie sa isi pastreze directia. Orice contrabracare implică un risc de derapare. Acest lucru apare in special in situatiile in care defectiunea se inregistreaza unilateral, de exemplu garnituri de frana necorespunzatoare, garnituri de frana uleiate sau uzate, discuri sau tamburi de frana uzati sau deteriorati, pistoane de frana ruginite sau dure in cilindrii receptori sau franele cu disc. In toate cazurile solicitati depistarea cauzei intr-un atelier specializat sau la ATE BremsenCenter si remediati defectiunea cu ajutorul componentelor de frana originale ATE.

Verificarea franelor la sfarsitul iernii - iernile lungi si umede favorizeaza coroziunea prin influente chimice (de exemplu, sarea de combatere a poleiului), in special asupra instalatiei de frana. Din acest motiv, componentele mobile devin dure, iar forta de franare se diminueaza. Lichidul de frana a absorbit apa. Este momentul efectuarii unei verificari a franelor intr-un atelier specializat sau la ATE BremsenCenter si utilizarii componentelor de frana originale ATE in cadrul reparatiilor franelor – pentru rularea in siguranta primavara.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro