Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Hai si tu la Regata Marilor Veliere !

Evenimentul care tine capul de afis al inceputului de toamna, pe Litoralul Romanesc, este Regata Marilor Veliere. Un eveniment care se desfasoara pentru a doua oara, intre 8-11 septembrie, in portul Constanta. Mi-as fi dorit ca sa pot avea ocazia sa particip la acest eveniment din mai multe motive. In primul rand, este o ocazie unica ca sa te poti urca si sa poti vizita gratuit unele dintre cele mai spectaculoase nave cu panze din lume. Chiar daca epoca velierelor este de mult apusa, au mai ramas cateva, foarte bine intretinute, ce reprezinta piese de istorie remarcabile si merita sa le vizitezi. Este o ocazie unica ca sa aduni atat de multe veliere la un loc, avand in vedere ca sunt nave de colectie. In plus, in timpul evenimentului poti asista la competitii intre echipajele velierelor dar si la Parada Echipajelor pe traseul Terminal Pasageri – Poarta 1 – Faleza Casino – Strada Remus Opreanu – Piata Ovidiu. Dupa sfarsitul paradei se vor decerna premiile urmate de un concert cu muzica buna. Regata Marilor Veliere de anul acesta se incheie cu un spectaculos foc de artificii. La final, duminica incepand cu ora 16, Regata Marilor Veliere ofera publicului o parada spectaculoasa de-a lungul coastei orasului Constanta. 

Kruzenshtern

Dintotdeauna am avut o atractie pentru calatoriile pe mare si navele care strabat oceanele in lung si in lat. Romanele de aventura si calatorii pe care le-am lecturat pana in prezent m-au captivat mai ales datorita velierelor cu care eroii ajungeau la destinatie. Descrierea calatoriilor era cu atat mai captivanta cu cat aventurile erau presarate cu o multime de peripetii din care eroii ieseau cu „basma curata” intr-un mod inedit. „Toate panzele sus” atat cartea cat si ecranizarea mi-au marcat copilaria. Urmaream cu sufletul la gura fiecare capitol al cartii sau fiecare episod al foiletonului. De multe ori ma visam alaturi de eroi, participand activ la defasurarea evenimentelor. Iubeam eroii pozitivi, mai ales pe Ismail si Adnana, la fel cum uram cu patima eroii negativi ca Spanu. Am citit cu pasiune romanele de calatorii ale lui Jules Verne, printre care mi-au ajuns la suflet „Copiii Capitanului Grant”, „Doi ani de vacanta”, „Capitan la 15 ani”, „Capitanul Hatteras”, „Insula cu elice” sau „Inchipuirile lui Jean-Marie Cabidoulin”, in marea lor majoritate fiind ecranizate. Toate acestea aveau cate un velier care-i purta pe eroi peste mari, infruntand cu succes cele mai salbatice furtuni si ducandu-i pe eroi in cele mai spectaculoase si exotice tinuturi, in care doar in vis puteai ajunge.

MIR

Urmaresc cu pasiune toate ecranizarile cu pirati si veliere, fie ca sunt realizate in perioada filmului alb-negru sau in prezent. De la „Capitanul Blood”, „Insula secretelor”, la seria „Piratii din Caraibe” sunt doar cateva filme care-ti ajung la inima si care te tin in suspans si cu sufletul la gura, din primul minut pana in ultima secunda. Toate acestea se intampla datorita fascinatiei pe care ne-o ofera lupta pentru supravietuire pe un velier autentic. Cred ca cele mai spectaculoase lupte sunt cele dintre veliere in care simti cum faci parte din decor si traiesti la intensitate maxima batalia pana la ultima ghiulea de tun trasa. Toate acestea le poti experimenta, le poti trai pe viu si poti simti emotii inedite daca urci la bordul velierelor in cadrul evenimentului Regata Marilor Veliere. 

Bricul Mircea

In concluzie, chiar daca am avut ocazia sa urc la bordul crucisatorului USS Missouri, celebrul Mighty Mo pe care s-a semnat capitularea Japoniei la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, cred ca nu se poate compara cu vizitarea unora dintre cele mai spectaculoase veliere din lume. Cu ocazia Regatie Marilor Veliere, portul Constanta poate rivaliza cu celebrul Pearl Harbor, din Hawaii. Consider ca un asemenea eveniment nu trebuie ratat si mi-ar face o deosebita placere sa particip activ si sa traiesc live Regata Marilor Veliere.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro