Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Cureaua auxiliara

Defectiunea identificata: fisurarea nervurilor. 
Efecte: suierat.
Analiza: fisurarea se datoreaza unui defect de tensionare. Supra tensionarea cauzeaza incalzire, care topeste cauciucul, si rezulta o fisurare. Atunci cand exista sub-tensionare, viteza rolei este diferita de cea a centurii si rezulta o supra-incalzire. Ca urmare a uzurii excesive, vor exista bucati intregi de nervura ce se vor detasa.
Recomandari: este esential sa se aplice tensiunea curelei recomandata de catre producator. Hutchinson recomanda utilizarea unui contor electronic de tensionare curea.

Defectiunea identificata: uzura prematura a uneia dintre partile curelei, particule de cauciuc ramase in nervuri. 
Efecte: suierat. 
Analiza: uzura prematura a uneia dintre partile curelei (partea uneia dintre fulii va fi lucioasa). Particule de cauciuc rupte, care se lipesc in santurile dintre dintii curelei si au ca rezultat un zgomot anormal. Aceste defecte sunt caracteristice nealinierii corepunzatoare a fuliilor.
Recomandare: tehnicianul trebuie sa respecte metodele de montare descrise in manual pana la ultima litera. O curea trebuie sa fie uscata si lipsita de orice urma de lichid uleios, care ar putea deteriora materialul curelei.

Defectiunea identificata: profilul centurii anormal. 
Efecte: zgomot, zumzet, vibratii, ruptura sau deteriorare a transmisiei. 
Analiza: ruperea uneia dintre parti se poate datora: montarii cu un instrument necorespunzator (surubelnita). 
Recomandare: tehnicianul trebuie sa respecte metodele de montare descrise in manual pana la ultima litera.

Defectiunea identificată: profilul centurii anormal. 
Efecte: zgomot, zumzet, vibratii, ruptura sau deteriorare a transmisiei.
Analiza: uzura neuniforma a uneia sau a mai multor nervuri. Uzura egala a uneia sau a mai multor nervuri. Taietura longitudinala, urmata de iesirea curelei din cadrul canalului centurii este o dovada a uzurii nervurilor. Daca distanta parcursa este scazuta (mai putin de 1000 km), acesta ar putea fi rezultatul unui montaj nepotrivit. Daca distanta parcursa este mai mare de 1000 km, uzura are ca referinta iesirea curelei in timpul utilizarii (din cauza nealinierii sau a folosirii anormale). Acest tip de defect conduce inevitabil la o distrugere completa a centurii. 
Recomandare: este esential sa se aplice tensiunea curelei recomandata de catre producator. Hutchinson recomanda utilizarea unui contor electronic de tensionare curea.

In concluzie, pentru a determina cauza unui zgomot in centura auxiliara poti pulveriza putina apa curata pe suprafata striata cu motorul la ralanti: daca zgomotul creste imediat si apoi se reduce, dupa cateva secunde, atunci problema este cauzata de sub-tensionare. In schimb, in cazul in care zgomotul dispare dupa cateva secunde, cauza este un defect de aliniere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro