Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Defecte ale curelei de distributie

Divizia Hutchinson Aftermarket a elaborat o biblioteca care sa vina in intampinarea nevoilor clientilor sai cu scopul de a identifica, de a analiza si de a intelege mai bine defectele care ar putea aparea in sistemul de distributie sau sistemele auxiliare ale automobilului. Acest document este oferit cu titlu informativ si, ca atare, toate descrierile prezentate in acesta sunt doar orientative.

Familia de produse: Curele de distributie

1. Defectiunea identificata: Dinte sectionat

Efecte: Distributie blocata, efect vizual

Analiza: Sectionarea partii din fata a dintelui este cauzata de tensiunea in exces. Sectionarea partii din spate a dintelui este cauzata de lipsa tensiunii.

Recomandari: Mecanicul trebuie sa instaleze cureaua conform instructiunilor de pe amablaj. Este esential sa se aplice tensiunea curelei recomandata de catre producator. Hutchinson recomanda utilizarea unui contor electronic de tensionare a curelei.

2. Defectiunea identificata: Matisarea canalului dintre dintii curelei

Efecte: Distributie blocata, efect vizual

Analiza: Matisarea canalului dintre dintii curelei se datoreaza supra tensionarii curelei

Recomandari: Este esential sa aplicati cureaua de distributie recomandata de producator. Hutchinson recomanda utilizarea unui contor electronic de tensionare a curelei.

3. Defectiunea identificata: Fisurare

Efecte: Distributie blocata, efect vizual

Analiza: Fisurarea curelei este cauzata de supratensionare. Supratensionarea zdrobeste dintii in timpul functionarii motorului. Cauzeaza de asemenea fisurarea pe spatele curelei.

Recomandari: Este esential sa aplicati cureaua de distributie recomandata de producator. Hutchinson recomanda utilizarea unui contor electronic de tensionare a curelei.

4. Defectiunea identificata: Crapatura clara

Efecte: Distributie blocata, efect vizual tip

Analiza: Daca nu exista nici o uzura a corzilor, crapatura provine de la tensiunea in exces sau de la o indoire a produsului inainte sau in timpul montajului. In cazul in care exista uzura a corzilor, crapatura vine de la un impact pe partea laterala a curelei, cel mai probabil de la o surubelnita cu ajutorul careia a fost fixata cureaua, sau chiar de la un defect de suprafata pe marginile fuliilor de aliniere.

Recomandari: Este esential sa aplicati cureaua de distributie recomandata de producator. Hutchinson recomanda utilizarea unui contor electronic de tensionare a curelei. Orice indoire si/sau fixare a curelei folosind metode inadecvate sau instrumente nepotrivite o vor deteriora in mod inevitabil.

5. Defectiunea identificata: Dinte partial deteriorat si/sau fisurarea canalului dintre dintii curelei

Efecte: Zgomot constant, efect vizual

Analiza: Dintele partial deteriorat si/sau fisurarea canalului dintre dintii curelei este cauza lipsei tensionarii curelei sau a nesincronizarii corespunzatoare.

Recomandari: Este esential sa aplicati cureaua de distributie recomandata de producator. Hutchinson recomanda utilizarea unui contor electronic de tensionare a curelei.

6. Defectiunea identificata: Uzura pe una din fetele curelei

Efecte: Suierat, efect vizual

Analiza: Uzura pe una din fetele curelei poate proveni dintr-un:
- Defect de aliniere al unei fulii.
- Defect de tensionare (supra-tensionarea poate duce la incovoierea unui bolt) sau (sub-tensionarea are ca rezultat desprinderea curelei).

Recomandari: Este esential sa aplicati cureaua de distributie recomandata de producator. Hutchinson recomanda utilizarea unui contor electronic de tensionare a curelei.

7. Defectiunea identificata: Topirea partii din spate a curelei si a rolei conductoare

Efecte: Distributie blocata, efect vizual

Analiza: Topirea partii din spate a curelei si a rolei conductoare poate fi cauzata de subtensionarea curelei, care conduce rola doar partial sau deloc si astfel temperatura creste si conduce la topirea lor.

Recomandari: Este esential sa aplicati cureaua de distributie recomandata de producator. Hutchinson recomanda utilizarea unui contor electronic de tensionare a curelei.


Un comentariu:

  1. Buna ziua ..astăzi conduceam mașina spre Romania ..alfa romeo 159 .1.9 jtd
    Saludos oprit in timp ce conduceam ..ii deadea in nas ..am tot schimbat treptele de viteza in inferior am oprit pe banda de urgenta ..am tractato la o reprezenta alfa din zona ..și ei au dat verdictul următor zahnriemen shaden
    Traducere deteriorarea curelei de distribuție
    Menționează că mașina am oprit și nu am mai pornito
    Cei de la reprezentanta ..au spus că mă costă acolo în austria 3000 de euro ceea ce este absurd
    Cureaua nu este ruptă
    As dori daca se poate o idee despre ce sa intaîntâm și ce trebuie făcut să o pot porni
    Daca schimb distribuție va merge ?

    RăspundețiȘtergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro