Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Cum te simti cand pielea ta e sanatoasa si frumoasa ?

A avea in zilele noastre o piele curata si sanatoasa capata noi acceptiuni, noi valente fata de timpul trecut, capata alte sensuri si intelesuri fata de diferite alte perioade ale istoriei, vine cu noi provocari capabile sa schimbe mentalitati cu privire la igiena si ingrijirea corporala a fiecaruia. Inca din antichitate preocuparea pentru felul cum arati era la mare cinste, insa doar in randul claselor sociale superioare, marea majoritate a oamenilor aveau interesul primordial centrat pe mijloacele de subzistenta si mai putin pe aspectul estetic, lasat de cele mai multe ori la urma in lista prioritatilor. De la diferite tratamente cu miere de albine, ulei de masline, bai cu diferite esente din frunze si flori, s-a incercat obtinerea unei infatisari si a unei pieli frumoase si catifelate, un etalon in societate pentru acele vremuri in materie de bun gust in cosmetica. Nu trebuie uitate nici alte practici, mai putin obisnuite, precum imbaierea in lapte intalnit la reginele Egiptului sau in sange de fete virgine, la contesa Bathory, semn ca preocuparea pentru aspectul fizic era la mare cautare, preocuparea pentru felul cum arati era pe primul plan, iar eforturile depuse in acest scop constituie un capitol aparte, bine structurat in istorie. Aspectul unei pieli perfecte, imaculate, albe, a transformat societatea secolelor XVII-XVIII intr-o adevarata isterie, multe procedee si tehnici pentru a avea un ten alb, considerat ca apartinand nobilimii superioare, au dus pana la metode ce aduceau atingere chiar sanatatii, prin eliminarea sangelui la nivelul capilar, pentru a nu mai fi vascularizate vasele de sange la nivelul fetei si de a mentine tenul palid, mat, acoperit din belsug cu pudra de talc. Caci, in acceptiunea acelor vremi, un ten sanatos, cu roseata in obraji, scaldat de razele soarelui apartinea persoanelor din clasa muncitoare, considerata inferioara, supusa oprobiului nobililor. 

Gama Gerovital H3 Derma+
Aceste ganduri mi-au trecut pasager prin minte contempland noua gama de la Farmec, Gerovital H3 Derma+, prima linie de produse romanesti dermatocosmetice, ceea ce mi-a confirmat inca o data ca preocuparile dr. Ana Aslan in industria gerontologiei nu au murit o data cu ea, pasii ei inovatori au fost continuati cu succes si in zilele noastre. Dragostea pentru produsele Farmec o am inca din copilarie, eram fascinat de laptele demachiant al mamei, Doina, si pana in ziua de azi folosesc cu incredere produsele din aceasta gama, poate dintre putinele produse ce se mai gasesc acum pe piata ce aduc aminte de brandul „fabricat in Romania”, de diferitele marci ce au fost celebre si acum sunt date uitarii. Folosirea gamei Farmec, un produs 100% romanesc este pentru mine si un motiv de mandrie, ca pot alege un produs romanesc in dauna altora straine ce au invadat piata noastra, mai mult, sub aspect calitativ este cu multe clase peste alte importuri frumos ambalate dar lipsite de consistenta practica. Daca ar stii producatorii straini a acestor creme, lotiuni, produse cosmetice de preocuparile stiintifice in acest domeniu ale dr. Ana Aslan din anii 60-70, despre faptul ca Romania era un centru cautat de cele mai mari celebritati de la Hollywood si nu numai, pentru tratamentele anti-imbatranire si Romania era un nume in gerontologia medicala mondiala, cu siguranta si-ar promova produsele mai cu decenta si cu respectul cuvenit fata de munca minunatilor specialisti Gerovital.

Caseta cadou Derma+
Eu folosesc o crema antiacneica, mai ales pentru efectul pe care il are asupra tenului meu, simt cum actioneaza si imi ofera o stare de bine, de multumire sufleteasca, parca sunt alt om, mai pregatit si sigur pe sine, gata sa iau lumea in piept, gata sa trec si sa razbat orice obstacol intalnit in viata de zi cu zi. Simtindu-ma parca protejat ca o platosa, ma simt mai bine in pielea mea, ca sa fac un joc de cuvinte, imi ofera tarie si putere zi de zi, ceas de ceas. Accentul pe care-l pun pe aspectul fizic tine intrinsec de valorile la care te raportezi, daca nu te respecti pe tine insuti, ce pretentii mai poti avea de la altii?. Consider ca un aspect ingrijit, aranjat face cat o mie de cuvinte, te poti face auzit si ascultat de cei din jur, prin propriul exemplu poti la randul tau da sfaturi si recomandari altora. Si toate acestea incep cu o piele, un ten bine ingrijit si atent intretinut, apoi putem vorbi de coafura, manichiura, vestimentatie, etc.

Crema antiacneica
Si mai este si sentimentul de mandrie romaneasca, ca folosesti produse romanesti de calitate, ca nu te pierzi in noianul acesta al globalizarii, ca tii sus steagul romanismului in peisajul acesta tot mai diluat al cosmopolitismului, ca stii ca si prin aportul tau va exista si pe viitor un brand romanesc de calitate. In incheiere, va provoc cu o problema: oare s-ar putea ca vreodata, presedintele Frantei sa nu mai foloseasca deja celebrul autoturism Citroen si sa foloseasca sa zicem, o masina japoneza?. Este o problema de mandrie nationala, la care ar trebui sa reflectam cu totii.

Farmec

Articol scris pentru SuperBlog 2015.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro