Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Deeply Yours

Simtul olfactiv a suferit cele mai mari transformari in evolutia omului, in comparatie cu celelalte simturi, au avut loc transformari, permutari in subconstient, menite a tranforma perceptia asupra anumitor lucruri, asupra unor stari de fapt privite din unghiuri diferite. Daca la inceput simtul olfactiv ajuta omul in identficarea mijloacelor de subzistenta, in prezent vorbim de un alt nivel, superior, unde o unda de mireasma poate duce la analize si revelatii interioare, la stari de reverie si meditatie. Acum, o simpla boare inmiresmata te poate duce intr-o stare catatonica, de letargie, imbinata de misticism si spiritualitate, lucru aproape imposibil de infaptuit cu milenii in urma. Daca la inceput omul preistoric mirosea alimentele pentru a vedea daca sunt comestibile necesare pentru a infaptui o necesitate fiziologica: potolirea foamei, in ziua de azi vorbim de rolul jucat de acest simt, al mirosului in relatiile inter-umane, de deschizator universal al intelegerii raporturilor sociale, a ceea ce uneste sau desparte indivizii unei comunitati, un factor de atractie sau de respingere intre persoane. 

Parfum Enrique Iglesias
Cautarile, inovatiile in a crea, gasi, imbunatatii produse cu rol de stimul al simtului olfactiv incep inca din antichitate, cand accentul incepe sa cada pe frumos, pe estetic in complementaritate cu mirosul, incep sa fie obtinute lotiuni, creme, esente de baza din diferite extracte cu rol de a face loc seductiei, puterii de stapanire asupra altei persoane prin infatisarea fizica si mai ales prin parfumul emanat. Incep sa devina un apanaj al clasei superioare din societate si al curtilor regale, ce incearca sa se diferentieze de marea masa a populatiei si prin acest element, parca interzis muritorilor de rand, parfumul, simbol al elegantei si bunului gust, inventie aparuta parca a da noi sensuri relatiilor in societate. La diferite popoare: egipteni, mesopotsmieni, greci sau romani, parfumul, lotiunile, imbaierile cu extracte din diferite plante incep sa devina o practica tot mai uzuala si cotidiana, ca o zmulgere din practicile celor considerati barbari si salbatici si crearea omului nou, modern, civilizat ce lasa in urma apucaturile si practicile tribale si se ingrijeste de corpul lor, de infatisare, avand preocupari artistice, filosofice si culturale. Disolutia civilizatiei europene la sfarsitul imperiului roman si aparitia evului mediu intunecat a fost doar o frana, o mica amanare in evolutia si dezvoltarea cultului pentru frumos. In aceasta perioada neagra a istoriei, preocuparea pentru tot ceea ce inseamna arta si cultura, in general, a trecut pe plan secund, iar simpla supravietuire a umanitatii fiind elementul central. O data cu Renasterea, iluminismul si epoca moderna incepe sa revina din nou la moda si frumosul un etalon al societatii. Preocuparile pentru pictura, muzica, literatura, sculptura, etc. revin in centrul atentiei, revolutia in moda si acesorii capabile sa transforme omul in societate capata noi dimensiuni, noi valente. Invariabil, preocuparea pentru crearea de parfumuri si potiuni, ce gadila placut simtul olfactiv, sufera mari transformari. Acum se pun bazele unei industrii cosmetice aparuta din necesitatea omului modern de a se simti bine in pielea lui, parfumul si lotiunile parfumate devin un accesoriu obligatoriu in inalta societate si nu numai, clasele inferioare incercau sa copieze si ei micile trucuri de infrumutesare si sa le transpuna in viata lor cotidiana, mic burgheza. 

Parfum Deeply Yours
De curand am descoperit o potiune magica, un elixir capabil sa ma faca sa descopar noi si noi simturi, noi si noi experimente si trairi sufletesti, anume un Parfum Deeply Yours, capabil sa trezeasca in mine cele mai ascunse ganduri, aspiratii si sentimente. Daca ar trebui sa-l descriu, as intampina reale dificultati. Nu e nici dulceag, dar nici acrisor, nici puternic, dar nici slab, palid, nici miros pregnant de flori, dar nici sa asociezi cu altceva. Are un farmec aparte, nu stii de unde sa-l apuci, sa-l iei din prima. Am intrebat o colega ce folosea si ea acest parfum, in varianta feminina, mi-a marturisit ca sotul ei e inebunit, se simte atras ca un magnet, creaza o chimie tandra si plina de afectiune intre cei doi. 

Sunt din ce in ce mai intrigat de ce poate sa starneasca acest parfum Enrique Iglesias, de puterile nebanuite pe care le elibereaza. Pe mine ma transpune parca in alta lume, la un alt nivel, parca sunt teleportat in timp, pe valurile visarii si introspectiei eului interior, ma indeamna la meditatie asupra conditiei umane ce se ridica deasupra tuturor greutatilor, invinge vicisitudinile sortii si proclama triumful umanitatii. Ma poarta parca la curtea suveranilor francezi, ce prin parfumuri si mirosul lor preamareau omul nou, mai atent la ceea ce e frumos, mai cultivat, mai educat, un model pentru cei din jur. Mirosul parfumului ma duce cu gandul si la accentuarea ideii de bine, de toleranta si iubire, de pasiune pentru tot ceea ce inseamna a trai, ma indeamna sa ma apropii de tot ceea ce omul pretuieste mai mult si mai mult: viata, cu bucuriile si placerile pe care ea le ofera. Imi trezeste cele mai ascunse ganduri, lumineaza cele mai intunecoase unghere ale imaginatiei, dandu-mi un sentiment de bucurie, vivacitate si o pofta de viata. 

Essences by COTY

Daca acest Deeply Yours frangances poate dezvalui atatea mistere, pasiuni secrete, invitatii la meditare si multe altele, te invit si pe tine ca sa-l incerci, cu siguranta vei fi uimit cate poate sa devalueze, sa ridice o cortina de pe cele mai ascunse trairi pe care le ai si sa incerci o experienta unica, de neimaginat. 

Articol scris pentru SuperBlog 2015.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro