Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Sisteme de suspensii auto

Magneti Marelli proiecteaza sisteme de suspensie si produce module si componente de suspensie pentru o gama larga de autovehicule. Centrul de afaceri este in Torino si este, de asemenea prezent in Polonia si in Brazilia, precum si in Italia. Magneti Marelli produce amortizoare pentru o gama larga de suspensii auto. Inovatia, design-ul, dezvoltarea si testarea, raspandite in trei centre tehnice, sunt de natura sa satisfaca cele mai exigente specificatii tehnice ale clientilor. Productia de o inalta calitate asigura maiestria tuturor proceselor tehnologice utilizate la construirea componentelor amortizoarelor. In consecinta, cunoasterea in profunzime a materialelor si a proceselor garanteaza un nivel ridicat de calitate. Unul dintre cele mai importante si mai inovatoare produse, este amortizorul PowerShock, care ofera un control in timp ce maximizeaza confortul sofatului.

Amortizor cu un singur tub

Amortizorul cu un singur tub atenueaza presiunea verticala si limiteaza deplasarea sistemului de suspensie. In cazul acestui tip de amortizor nivelurile de presurizare depasesc 10 bari. Principalele calitati ale structurii acestui produs sunt enumerate mai jos:
- amortizare ridicata comparativ cu dimensiunile sale.
- greutate mica.
- raspuns hidraulic rapid de actionare al supapelor, datorita nivelului ridicat de presurizare.

Amortizorul cu un singur tub este format dintr-un tub si o camera de inalta presiune de azot. Uleiul si combustibilul sunt separate printr-un piston plutitor, care previne formarea de emulsie, in conditiile functionarii la frecvente ridicate, pentru a permite o mai buna stabilitate in cazul conditiilor nefavorabile de drum. Amortizorul poate fi montat pe vehicul in orice pozitie intr-un numar mare de sisteme de suspensie in industria automobilelor. Nu apare fenomenul de cavitatie, iar rezultatul este o mai mare stabilitate la o sarcina ridicata. Printre principalele caracteristici, putem enumera o mai mare disipare a caldurii si stabilitate imbunatatita in amortizare in orice conditii de lucru.

Amortizor cu tub dublu

Aceasta configuratie este una traditionala, fiind totodata si cea mai raspandita in randul productiei de amortizoare. Datorita simplitatii si versatilitatii sale, aceasta poate fi utilizata pe scara larga, de la masina de oras, la vehiculele grele. Gama este structurata in dimensiuni, standard cu scopul de a optimiza greutatea si costul. De obicei, diametrul tubului de presiune intern identifica “dimensiunea”. Amortizorul cu tub dublu este format din doua tuburi concentrice. Spatiul dintre ele este partial preluat de azot, cu scopul de a compensa volumul in miscarile telescopice efectuate de suspensii. Acest tip de amortizor are o dimensiune minima axiala fixa si permite o mare flexibilitate in definirea caracteristicilor de atenuare. Prezenta presiunii scazute a azotului reduce fenomenele de cavitatie si formarea de emulsie, rezultand intr-o performanta excelenta in aplicatiile principale ale suspensiilor spate. Aceasta configuratie are un design performant si flexibilitate in instalare, cu o gama larga de sisteme de fixare pentru instalarea pe vehicul.

Amortizoare structurale

Aceasta categorie include toate acele amortizoare care desfasoara sarcini structurale si, prin urmare, contribuie la siguranta vehiculului. In plus fata de functia lor de atenuare, amortizoarele structurale sunt capabile sa reziste considerabil la stresul vehiculului, conectarea volanului cu caroseria si sprijinirea greutatii vehiculului in sine. Din aceste motive, dimensionarea tubului trebuie sa fie intotdeauna potrivita pentru utilizarea prevazuta. Acestea sunt in principal angajate in suspensia de tractiune fata, datorita dimensiunilor lor limitate de gabarit si, in conformitate cu configuratiile McPherson. Aceste amortizoare functioneaza de asemenea ca o componenta de directie.

Arcuri pe gaz

Arcurile pe gaz sunt formate dintr-un cilindru sub presiune care contine azot la o presiune inalta si o tija telescopica. Tija efectueaza o forta axiala, datorita presiunii gazului, actionand ca un arc. Performanta sa principala consta in exercitarea unei forte care este in esenta constanta pentru intreaga miscare telescopica.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro