Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Vrei sa fii magician?

Alchimia si magia sunt doua pseudo-stiinte care fascineaza prin misterul si ocultismul lor. Oricat de rational esti ca persoana este imposibil sa nu te atraga cel putin una dintre ele. De multe ori iti lasi imaginatia sa zburde libera si visezi oare cum ar fi daca ai descoperi …, punctele de suspensie pot fi inlocuite cu “elixirul tineretii”, “potiune magica” sau un “parfum irezistibil” care sa faca minuni.

Katy Perry's Mad Potion
Sa va spun formula mea de alchimist prin care am creat parfumul magic cu care am reusit sa cuceresc persoana iubita mi-ar fi cu adevarat imposibil si nici nu as vrea sa va dezvalui toate micile mele secrete si taine ascunse “ce magician isi dezvaluie toate secretele?”, dar totusi o sa va arat cateva indicii, cateva fire ce o sa va faca sa intelegeti “alchimia“ pe care o stapanesc si care nu ma lasa la greu niciodata. Admiratia pentru numerele de magie si pentru magicieni o am de cand eram mic copil si abia puteam sa merg in picioare cand parintii ma duceau la circ, unde, spre deosebire de alti copii ce nu se dezlipeau de cusca leului sau a tigrului ori faceau coada dupa clovni, eu urmaream cu respiratia taiata numerele magicienilor, ba chiar incercam sa intru in culise in cabina lor pentru a deslusi tainele ascunse ale magiei. Tendinta de asociere a tot ceea ce nu intelegem, cu ceva ce mintea nu e capabila sa inteleaga “cum sa pui o batista intr-o cutie goala si sa iasa un porumbel viu?”, a constituit dintotdeauna un farmec aparte, o provocare intre ceea ce era logic, firesc, stiintific demonstrat si latura ascunsa, ireala, parca din alta dimensiune, supranaturala a numerelor de magie. Tin minte ca dupa aceea incercam sa inteleg si sa deslusesc tainele magiei acasa, dar ma lasam pagubas, eram convins ca magicienii au puteri supranaturale de reusesc asemenea trucuri ce pareau imposibile pentru noi, muritorii de rand.


O astfel de experienta am trait-o incercand noul parfum Katy Perry, cand, trebuind sa fac un cadou unei cunostiinte, m-am pierdut in magazinul de produse cosmetice, tot testand si analizand fiecare sticluta in parte. Desi stiam ca dupa 4-5 incercari si testari simturile olfactive nu mai fac distinctie intre arome si mirosuri, de departe parfumul Mad Potion m-a cucerit prin ceva aparte, insesizabil la prima vedere. Cu un miros moale apoi puternic, dar nu izbitor, atat dulce cat si acrisor, cu tente insesizabile la inceput dar care se devoaleaza treptat, treptat, ma face sa nu-mi dau seama ce reprezinta. Poza in marime naturala in costum de magician ce o infatiseaza pe Katy Perry inconjurata de sticlutele cu “potiune magica” ma ajuta sa inteleg parfumul, este o legatura intrinseca intre stilul cantaretei si elixirul magiei din sticluta, intre energia debordanta pe care o afiseaza artista si parfum, intre misterul si enigmele ascunse pe care ti le devoaleaza incet si pe indelete si mirosul vesel si jucaus eliberat de parfum. Nu cred ca altcineva ar fi putut sa asocieze mai bine aceste doua elemente – Katy Perry, cantareata si Parfumul Mad Potion, se completeaza unul pe celalalt fiind indisolubil legate una de cealalta, asocierea parfumului cu altcineva (de exemplu o sportiva, actrita, dansatoare) nu cred ca ar fi dat rezultate mai bune ca in acest caz.



Si acum, daca as fi pus eu in situatia de a imbraca costumul de magician folosit de Katy Perry si as face un hocus-pocus cu bagheta mea magica, oare ce fel de parfum, lotiune sau potiune magica as crea?. Oare ce ingrediente as amesteca in joben pentru a realiza numarul de magie?. Oare ce as putea pune eu pentru a crea un parfum irezistibil persoanei iubite ?.

Pai, la inceput as pune esenta celor patru elemente primordiale: apa, aer, pamant, foc. Trebuie sa se simta mirosul de apa rece si cristalina de izvoar, amestecat cu vuietul pe care-l face rostogolindu-se pe pietre, cu zgomotul valurilor si briza marii ce te invaluie la apus de soare, cu apa ce o bei in desert dupa o zi plina de arsita, cu mirosul aerului proaspat de munte ce te imbata cu puterea lui, a aerului proaspat ce-l inhalezi cu nesat cand deschizi fereastra, mirosul de pamant negru sau lutos ce-ti da putere si trainicie, miros de brazda de pamant proaspat intoarsa cu plugul, miros de foc ce te invaluie cu vapaile lui precum petalele florilor in jurul semintelor, cu mirosul lui puternic de carbune incandescent rosu-vinetiu – toate aceste simturi trebuie tezite la o simpla adiere, dar nu este destul. As pune putin din mirosul florilor si al fructelor coapte, miros de flori proaspat culese de pe camp in roua diminetii ce inca mai picura seva prin tulpinile smulse, mirosul de fragezime ce se degaja dupa ce musti o piersica zemoasa sau o cireasa carnoasa, o gutuie dulce amaruie sau un falnic rege mar. Si tot nu ar fi destul.

MAD POTION
As mai pune si mirosul anotimpurilor, cu iarna cu al ei miros de zapada proaspat cazuta, cu dezmorteala primaverii si mirosul unui nou ciclu al vietii, al innoirii ce sta sa inceapa, a mirosului verii cu roadele date in parg si abia asteapta sa fie culese, cu mirosul toamnei unde cad frunzele si caldura lasa locul treptat, treptat unei racoriri tot mai accentuate, simtind parca cu bucurie si regret trecerea verii. As mai adauga putin si din ingredientul meu secret, pe care nu-l stie nimeni si anume praf de stele si esenta din Caleea Lactee, ingrediente ce te transpun la meditare si visare, pe o pajiste intins pe spate si cu ochii larg deschisi spre cerul instelat, punandu-ti o dorinta cand vreo stea cazatoare brazdeaza cerul.

La sfarsit, as amesteca totul cu niste ingrediente ce tin numai de mine, astfel incat persoana iubita sa le descopere putin cate putin, dupa fiecare adiere a parfumului perceptia ei sa se schimbe, sa simta pasiunea si trairile din mine, inteligenta, persuasiunea de care dau dovada, bucuriile si aspiratiile mele concretizate in tot ceea ce simt eu pentru ea, totul ce incepe ca un susur domol de rau de munte ca apoi sa sa transforme intr-un vuiet al unui fluviu la varsare. Vreau sa inglobez intr-o mica particula de parfum tot ceea ce ma reprezinta, tot ceea ce sunt si reprezint eu si cred ca nu voi da gres, ma voi face inteles de persoana dorita si nu va putea ramane insensibila simtind mangaierea placuta a tuturor simturilor. 

Essences by COTY
Incerc sa-mi imaginez oare cum as reactiona daca as simti in aer adierea suava a parfumului Mad Potion fragrances? Oare ce simturi mi-ar activa si ce trairi instantanee as avea? Cu siguranta m-as lasa sedus de magia misteriosului parfum si as pluti aevea, luand urma asemeni unui copoi ce adulmeca si urmareste, hipnotizat de un miros magic.

Articol scris pentru SuperBlog 2015.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro