Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Stejar - Esenta tare a romanilor !

Vara e pe terminate. Dupa caldurile inabusitoare din iulie si august, acum isi fac loc adieri racoroase de toamna si parca totul incepe sa prinda viata. Eu recunosc ca suport cam greu vreamea torida de vara si refugiul meu a fost in tot acest timp cabanuta de la munte aflata pe malul unui lac unde in fiecare week-end fugeam de caldura insuportabila a orasului. Aici, in racoarea data de lac si de brazii ce ofereau o umbra perfecta, munceam de zor la marea mea pasiune: construiam o barcuta cu care speram sa ma plimb pe lac. Era o constructie la care roboteam cu drag si care imi ocupa putinul timp liber pe care-l aveam cu o activitate recreativa, placuta. Daca altii se joaca cu cainii, se ocupa cu gradinaritul sau colectioneaza timbre, eu mesteream la barcuta mea si acest lucru imi inducea o stare de liniste si imi dadea energie pentru saptamana ce urma sa inceapa. Cu putinele mele cunostiinte tehnice si cu un suport de specialitate de la niste cunoscuti in domeniu, am reusit sa inteleg planurile de constructie si modul cum avea sa fie asamblata, iar ceea ce era mai dificil, adica slefuitul si smirgaluitul lemnului pentru a putea fi lacuit si vopsit, era pentru mine cea mai usoara munca.

Ceea ce m-a frapat din primul moment cand am inceput lucrul a fost maleabilitatea si in acelasi timp duritatea si trainicia lemnului, esenta tare de stejar ce se preta cel mai bine la o ambarcatiune. Simteam in mainile mele ca lemnul parca e viu, ca il simt in degete si palma, ca-si modeleaza suprafata dupa cum vreau eu, ca exista o conexiune intre mine si stejarul ce lua acum tot mai mult forma unei barci. Si astfel, cele cateva zeci de ore petrecute in liniste, mesterind la barcuta mea, erau prilejul ideal de a ma deconecta, de a uita pentru scurt timp de problemele cotidiene si a ma contopi cu natura, cu apa, cu linistea si binenteles cu stejarul meu.

Fan de Esenta Tare
La intervale regulate de timp, primeam in vizita prietenii de la oras ce voiau si ei sa scape de calvarul orasului plin de betoane, poluare si sa vina in sanul naturii, la munte. Acestia soseau dis de dimineata si primul lucru pe care-l faceau era sa inspecteze cum merge constructia ambarcatiunii, nevenindu-le sa creada ca m-am incapatanat ca sa duc la bun sfarsit o lucrare de asemenea anvergura. Pregatirea mea umanista nu avea nici un punct tangential cu tehnica si cu ingineria ci doar ambitia si pasiunea m-au facut sa razbat pana aici. Neincrederea cu care la inceput au privit munca mea, zicand ca pana la urma o sa ma las pagubas, s-a transformat intr-o admiratie desavarsita vazand tenacitatea mea in urmarirea visului de a vedea barca finalizata si deja isi faceau planuri despre inaugurarea de pe lac, pe care am preconizat-o spre sfarsitul toamnei, daca totul mergea bine.

Pe langa gratarele ce sfaraiau pe carbunii incinsi, punctul forte, piesa de rezistenta era berea rece pusa in frigiderul meu natural, direct in lacul rece ca gheata, sub niste crengi ce nu lasau nici o raza de soare sa ajunga la sticle si astfel ne puteam bucura de o bere rece. Nu stiu daca intamplator sau nu, am cumparat bere Stejar si parca nicaieri nu are acelasi gust ca aici, in mijlocul naturii, dupa timpul petrecut muncind la barca nimic nu se compara cu o bere Stejar rece. Mi se pare ca gustul ei te duce cu gandul la esenta tare a stejarului, la insasi fiinta ascunsa dinlauntrul tau, ajungand la sentimente nebanuite ascunse in tine. La fel cum modelez eu lemnul si scot energii nebanuite din bucata de stejar, asa mi se pare ca berea scoate din mine trasaturi ascunse, trairi pe care nu le pot exprima dand la iveala o alta fata a mea, mai profunda, mai aproape de insasi fiinta mea facand abstractie de omul cotidian.

Rugby
Dar azi e si un motiv in plus de bucurie pentru mine si amicii mei. Ca un facut, am vazut ca cei de la berea Stejar organizeaza un concurs. Concurs prin care pun in joc 12 bilete la meciul de rugby Irlanda - Romania, din preliminarile Cupei Mondiale ce se va juca la Londra pe 27 septembrie, fiind incluse intr-un bilet atat transportul cat si cazarea. Implicarea si sustinerea pe care o fac cei de la berea Stejar echipei nationale de rugby nu e una aleatorie, echipa noastra mai este supranumita si echipa Stejarilor, asocierea cu aceasta bere fiind una cat se poate de fireasca.

Si acum sa te tii discutii intre noi ... Stransi in jurul focului, cu cate o bere Stejar in mana, facem si desfacem intreg lotul si jocul practicat de ai nostri, ne imbarbatam cu deviza „Nici un Mondial Acasa”, suntem invincibili, nu ne sta in fata nimeni, avem cei mai buni transformeuri, etc. Parca suntem alaturi de baieti pe teren si incercam sa le insuflam curaj si incredere ca vor fi tari ca stejarii si duri ca stancile in fata adversarului. Cred ca si berea a contribuit putin la starea euforica ce ne-a cuprins, de parca urma noi sa intram pe teren si sa-i spulberam pe irlandezi.

Daca vrei, poti fi si tu unul dintre cei ce ii vor incuraja pe baieti la Londra. Tot ceea ce vrei sa afli gasesti aici. Noi cu siguranta vom participa si daca vom castiga biletele stim cum sa-i incurajam pe jucatori, caci ne-am incalzit putin cu bere Stejar si pana la urma suntem Nationala Romaniei si nimeni nu ne poate sta in drum.


                   HAI ROMANIA !!! 



2 comentarii:

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro