Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Elemente structurale si de functionare a senzorilor de temperatura

Elementul sensibil al senzorilor, termistorul, este montat la suprafata sau se monteaza intr-un corp din material plastic protector. Capatul care contine elementul sensibil este in contact cu aerul, prin urmare, temperatura urmeaza sa fie masurata; celalalt capat are un conector, in general realizat din material plastic, care contine bornele pentru contactul electric. Cablurile de termistor sunt sudate direct pe contactele conectorului. Componenta din metal este, de obicei, prevazuta cu o portiune filetata sau cu elemente dintate, astfel incat sa poata fi insurubate prinse pe masina. Un inel de cauciuc asigura sigiliu ermetic intre senzor si galeria de admisie.

Senzor temperatura

Legenda:
- conector - conexiune cu conectorul masinii.
- thermistor - elementul sensibil al senzorului.
- corp din plastic - contine termistorul.
- inel din cauciuc - asigura sigiliul ermetic intre senzor si galeria de admisie.

Termistor NTC (Negative Temperature Coefficient): rezistenta elementului sensibil (termistor) va scadea in timp ce temperatura creste, determinand astfel o scadere a tensiunii transmise la aparat. Termistorii NTC consta dintr-un amestec de oxizi de metal si cristale oxidate, care sunt produse prin presare cu adaugarea de agenti de lipire si prin sinterizare continua.

Termistor Linear PTC (coeficient de temperatura pozitiv): rezistenta elementului sensibil (termistor) va creste pe masura ce temperatura creste, provocand astfel o cresterea a tensiunii transmise unitatii. Rezistenta, exprimata in functie de temperatura, este aproximata printr-o curba liniara. Termistoarele Liniare PTC sunt fabricate din cipuri din silicon, care utilizeaza elementele conductoare ale structurii cristaline. Sunt realizate prin intermediul fotolitografiei, depunerea de metale din faza de vapori, precum si alte procese comune utilizate in tehnologia semiconductorilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro