Provocarea Bloggers Inc de a fi pentru doua zile in boardul celor de la HOLCIM imi aduce aminte de momentele copilariei, cand parintii mei ma lasau cu saptamanile in grija bunicilor pentru ca ei plecau pe santier in diferite locuri din tara construind poduri, viaducte, baraje, etc. Imi spuneau ca meseria lor de fierari betonisti le aduce o satisfactie imensa, sa vada ca din mainile lor incep sa se inalte constructiile. Cu o dibacie capatata in ani de experienta, vedeau cu ochii mintii constructia inca de cand era doar in planuri si schite si spuneau ca cimentul e cel mai bun prieten si ca intelegandu-l si respectandu-l puteai sa muti muntii din loc, atat la propriu cat si la figurat. Imi aduc aminte si de superstitia lor ca la fiecare inceput de lucrare sa planteze cate un pomisor, ca o ofranda adusa disconfortului verde prin amplasarea santierului, a basculantelor ce ridicau praful si la tot ceea ce insemna prezenta omului ce construia.
Holcim Romania |
HOLCIM a preluat in mod inteligent in filosofia sa de lucru aceste idei, respectul fata de mediu este unul dintre principiile fundamentale ale businesului. Programul Holcim pentru Dezvoltare Durabila – element cheie a principiului de baza de a construi fundatia unui viitor prosper se cladeste pe niste piloni de la care nu se abdica: de a fi cea mai respectata si atractiva companie si de a fi perceputa ca un prieten, partener de incredere.
Cimentul Structo Plus |
Daca as face parte din boardul Holcim, cu siguranta as vrea sa fiu in locul doamnei Ioana Borangic, Manager de Comunicare. Jobul ei mi se pare atat palpitant dar mai ales simt ca prin acest job pot mai bine sa exprim ceea ce inseamna o industrie in cadrul comunitatii, cu tot ceea ce inseamna ea. Cel mai usor nu e sa enumerez produsele companiei (si nu sunt deloc putine precum ciment, betoane, agregate, lianti hidraulici speciali, filer de calcar, calcar) sau sa spun ca sunt 2 fabrici de ciment la Campulung si Alesd, o statie de macinare la Turda, 14 statii ecologice de betoane, 3 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali, 2 terminale de ciment la Bucuresti si Turda, ci sa arat cum Holcim a inteles ca afacerea nu se rezuma doar la cifre seci, profit, tone de material, pietris ci ca inseamna cu mult mai mult, este atat CASA pentru mii de persoane ce nu sunt vazuti ca simpli angajati ci ca OAMENI si ca prezenta companiei in mijlocul comunitatii este baza pe care s-a construit increderea durabila de a fi un factor de stabilitate si prosperitate in comunitate.
Despre aceste proiecte vreau eu sa va vorbesc, daca v-as spune bunaoara ca Structo Plus este singurul ciment din Romania certificat BES 6001, in afara de specialisti putini ar intelege. De 17 ani de cand evolueaza pe piata din Romania, Holcim a inteles ca trebuie sa investeasca in capitalul uman si in sanul comunitatii din care e parte integranta. Inca din 2002 s-a inceput cu o investitie de peste 120000 euro in construirea Gradinitei cu Program Prelungit din Alesd, de o sumedenie de programe educative complexe, atat la nivel national cat si local, ce a presupus dotarea cu echipamente tehnologice a scolilor de profil (programul Scoala Zidarilor Holcim, Creaza-ti Mediul, Constuieste-ti Viitorul), dar si investitii in Scoala Postliceala de Tehnicieni in Industria Cimentului de la Alesd.
Totodata, alte initiative sunt de salutat, ele arata preocuparea constanta pe care Holcim o are fata de mediul inconjurator si de dezvoltarea sanatoasa a populatiei din comunitatea in care este integrata perfect, cum ar fi: Crosul “Alearga cu Noi” de la Alesd, “O Zi pentru Copiii Defavorizati de la Complexul de Servicii pentru Copilul in Dificultate“ din Campulung, dar nu in ultimul rand "Acoperisul Verde" de pe sediul administrativ da la Turda.
Ca si membru in boardul Holcim, as cere in numele departamentului de comunicare catre conducere mai multa atentie catre prezentarea publicului larg a sumedeniilor de initiative pe care le face compania, de a arata expunerea pe care o are la nivelul comunitatii, de lucrurile cu adevarat importante si care pare ca trec cu prea multa usurinta si nu ajung la cunostiinta publicului.
ti-ar veni bine jobul ! Poate ramai acolo !
RăspundețiȘtergereEi nici chiar asa :)
Ștergere