Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Servofrana vacuum BKV

Functionarea servofranei hidraulice

Presiunea hidraulica se afla la intrarea in amplificator. Iesirea este legata de returul la rezervorul de acumulare al directiei. La actionarea franei, pistonul de actionare inchide mai intai returul, apoi se deschide alimentarea de la acumulator, iar presiunea hidraulica poate intra. Presiunea ajunge in spatele pistonului de amplificare si il impinge spre stanga. Pistonul cilindrului principal al franei tandem este impins. La echilibru al fortelor, alimentarea de la acumulator se inchide. Si in cazul acestui amplificator, presiunea de franare este dependenta de forta exercitata asupra pedalei. O forta mare exercitata genereaza o presiune de franare mare, o forta redusa genereaza o presiune de franare scazuta in sistem.

Slabirea pedalei de frana

Pistonul de actionare revine la pozitia initiala si elibereaza accesul la rezervorul de acumulare, presiunea in amplificator scade. Indicatii de reparatie, verificarea sistemului, cu un manometru special pentru lichidele hidraulice se intreprind urmatoarele verificari:
- presiunea de decuplare.
- presiunea de cuplare.
- presiunea de pretensionare a umpluturii de gaz.

Schema servofrana vacuum BKV
Verificarea nivelului de ulei in vas

Se actioneaza usor pedala de frana de 25 de ori, pana cand aceasta devine rigida. Se deschide capacul vasului, se umple cu ulei de directie pana la marcajul maximal. Inlocuirea componentelor - urmatoarele componente pot fi inlocuite:
- acumulator hidraulic.
- ventil de incarcare si acumulare cu contacte de avertizare.
- amplificator hidraulic.
Reparatia unitatilor constructive individuale nu este permisa.

Pozitia de repaus

Subpresiunea produsa de sursa de vacuum se afla pe ambele parti ale pistonului. La o presiune egala pe ambele parti, pistonul nu se poate misca. Supapa de aer este inchisa, sistemul se afla in pozitie de repaus.

Pozitia de franare partiala

In aceasta pozitie se inchide la franare mai intai supapa de vid, iar supapa de aer se deschide. Forta pistonului amplifica forta piciorului. Presiunea hidraulica in cilindrul principal de frana actioneaza ca forta de reactiune pe bara de presiune in directia pedalei. Discul de reactie, care se comporta ca un lichid hidraulic, transmite forta de reactiune pistonului de actionare. Astfel, pistonul de actionare este impins usor in directia pedalei si supapa de aer se inchide. Supapa de aer se inchide intodeauna cand forta de reactiune este la fel de mare ca forta data de pedala, exista deci un echilibru al fortelor.

Pozitia de franare plina

La actionarea pedalei de frana, pistonul de actionar este impins spre stanga. Supapa de vid se inchide, astfel amplificatorul este impartit in doua camere. Acum se deschide supapa de aer, aerul inconjurator patrunde in spatele pistonului. Pe partea stanga actioneaza subpresiunea. In spatele pistonului actioneaza presiunea atmosferica exterioara. Diferenta de presiune dintre subpresiune si presiunea atmosferica exterioara impinge pistonul spre stanga, supapa de aer ramane deschisa. Asupra pistonului actioneaza presiunea maxima, astfel fiind atinsa puterea maxima de amplificare a servofranei BKV. Pentru a creste presiunea de franare in sistemul de frane, soferul trebuie sa apese pedala de frana cu o forta si mai mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro