Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Animalute detestate si in cap adunate

Zilele trecute am avut parte de un eveniment tragi-comic: fiu-mio venind acasa de la scoala si-a aruncat ghiozdanul si s-a ascuns tocmai in dulap zbierand ca nu v-a mai iesi niciodata de acolo, ca viata lui e terminata, ca nimic si nimica pe lume nu v-a spala rusinea abatuta asupra lui pentru ca ARE PADUCHI!!!. Situatia mi se parea comica, dar pentru el parca a cazut cerul si nici o gaura de sarpe nu e prea incapatoare sa se ascunda. Involuntar, imi vine in minte o activitate de anul trecut tocmai pe aceasta tema, a constientizarii problemei paduchilor in scoala si in societate. Fusesem invitat, ca membru al ONG- ului “Minte Sanatoasa In Corp Sanatos”, la lansarea studiului Omnibus efecuat de IMAS Marketing & Polls la solicitarea OMEGA PHARMA, studiu ce trateaza problema paduchilor de cap la nivelul populatiei. Stiind ca vor participa o serie de persoane avizate in materie, de la doctori, psihologi, specialisti, m-am pus si eu cu burta pe carte si m-am documentat despre aceasta problema, destul de delicat de abordat. Mai mult, erau prezenti si cateva clase de prichindei impreuna cu profesorii lor si stiam ca intrebarile lor te pot pune in dificultate oricat de bine erai pregatit. Tonului relaxat al discutiilor s-a datorat amfitrionului nostru, domnului Silviu Toader, Director General OMEGA PHARMA ROMANIA, companie ce detine brandul PARANIX, ce pe un ton prietenos a sintetizat inca de la inceput problematica “Experienta confruntarii cu problemele paduchilor de cap poate fi traumatizanta pentru copii si adolescenti. Tocmai de aceea, pentru ca acestia sa nu se simta in nici un fel rusinati, parintii trebuie sa fie pregatiti si sa stie cat de usor si eficient pot fi eliminati paduchii fara sa apeleze la metode drastice precum taierea parului sau izolarea lor”. Cat de simplu parea totul in spusele lui … Totusi, era o autoritate in domeniu. OMEGA PHARMA, infiintata in 1987, cu sediul la Bruxelles, opereaza in 35 de tari avand o cifra de afaceri de peste 1 miliard de Euro si peste 3000 de angajati, fiind cea mai dinamica companie din Europa pe piata medicamentelor ce se elibereaza fara prescriptie medicala.

Paranix
Apoi, a luat cuvantul un reprezentant IMAS, ce cu o rigurozitate de farmacist a dat cifre seci referitoare la sondaj: 2 din 10 romani s-au confruntat cel putin o data in viata cu problema paduchilor, 46,7% dintre romani au scapat de problema dupa metode traditionale (cu ajutorul gazului) si doar 26,10% au utilizat tratamente din farmacii, 55,70% stiu ca paduchii se transmit prin contactul direct dintre capetele a doua persoane in timp ce 27,4% nu stiu cum se transmit, 62,10% dintre cei ce au avut paduchi i-au luat de la scoala sau gradinita, 45,40% au avut paduchi la varste cuprinse intre 7-14 ani, 32% au avut paduchi la varsta de 3-6 ani …

Poze hazlii cu paduchi
Copiii incep sa dea semne de nervozitate. S-au plictisit, graficele, procentele si proiectiile prezentate i-au plictisit si ar vrea sa plece la joaca, mai ales ca afara vremea era frumoasa. Vine randul meu si ma apuca groaza stiind ca trebuie sa fac fata atat nivelului inalt al discutiilor cat si sa ma fac apropiat de micuti. Uf, greu, foarte greu!! Incep cu un ton jovial si incerc sa ma apropii de copii aratandu-le diferite poze hazlii cu paduchi si sa fac glume pe seama asta, totodata incercand sa le strecor informatii utile (nu pot fi indepartati sau inecati cu apa, respira prin 7 perechi de spiracle, 1 pe thorax si 6 pe abdomen, putand respira sub apa pana la 2 ore, nu traiesc pe animale de companie, au nevoie de sange uman de 3-4 ori pe zi, paduchii femela pot depune pana la 100 oua, sunt capabili sa se reproduca dupa 25-28 zile iar ouale vii se transforma in paduchi dupa 8-10 zile), dar nici sa-i plictisesc si sa devina apatici. Incet, incet, copiii se prind in jocul meu si incep sa puna intrebari care mai de care mai traznite: paduchii pot sa zboare, sa inoate, sa mearga pe sub pamant, sunt ca vampirii, au maini si picioare ca Spiderman, etc.

Oficialitatile incep sa-si piarda rabdarea, doar intr-un colt domnul director Silviu Toader zambeste. El stie ca o data castigata batalia cu copiii, cu parintii va fi mult mai usor, atitudine de manager de top, ce mai.



Si ca sa inchei apoteotic, le-am prezentat si avantajele produselor PARANIX: principalul e ca 100% din paduchi si ouale acestora sunt eliminate, ingredientele folosite nu contin insecticide (samponul contine ulei mineral, agenti spumanti, parfum si spray-ul contine 96% uleiuri minerale si 4% ulei siliconic), au dublu rol: deshidrateaza paduchii si ouale acestora prin solubilizarea cerii naturale a epicuticulelor dar si de sufocare prin blocarea traheii si a cailor respiratorii in urma actiunii uleiului siliconic. 

Pachet promotional
Revenind la problema fiului meu, va dati seama ca am luat problema in mana, deoarece ma consider expert in “aceste animalute”, cum se foloseste spray-ul, samponul ori pieptenele antipaduchi PARANIX, nu mai e un secret pentru mine si cu rabdare si perseverenta mi-am desavarsit “opera” de deparazitare a odraslei. Cu mult tact, in timp ce mainile erau ocupate cu spalatul si clatitul, ii spuneam despre intreaga problematica a paduchilor, ca nu trebuie sa-ti fie rusine ci sa stii cum sa gestionezi problema, caci e dovedit ca infestarile parazitare pot afecta functia cognitiva la copii si pot reduce performantele la invatatura.

Pentru a scapa definitiv de aceasta problema, cel mai simplu e sa ascultati de “doctorul de paduchi” PARANIX si sa respectati corect modurile de intrebuintare atat la sampon, spray ori pieptenele antipaduchi si rezultatul este garantat. Va spun din proprie experienta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro