Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

5 000 000 de demaroare pentru sistemele Start/Stop

In 2012, in Hildesheim, Bosch anunta faptul ca a produs demarorul cu sistem Start/Stop cu numarul cinci milioane. De la inceputul productiei, in anul 2007, au fost primite din ce in ce mai multe comenzi pentru aceasta tehnologie care reduce consumul de carburant. Motivul din spatele acestui succes fenomenal este simplu. „Sistemul Start/Stop reprezinta o metoda rentabila de a reduce considerabil consumul de carburant”, a declarat Dr. Ulrich Kirschner, presedintele diviziei Bosch pentru demaroare si alternatoare. „Ne asteptam ca pana in anul 2013 jumatate din autovehiculele noi din Europa sa fie echipate cu un sistem Start/Stop”, a declarat Kirschner. Momentan, acest lucru este valabil doar pentru o treime din autovehiculele noi. In prezent, aproape toti producatorii auto europeni integreaza tehnologia Start/Stop de la Bosch pe autovehiculele compacte, pe limuzinele din clasa premium si chiar pe autovehiculele sport puternice.

In cadrul Noului Ciclu European de Conducere (NCEC), sistemele Start/Stop reduc consumul de carburant si, prin urmare, emisiile de CO2, cu pana la 5 procente. In ciclul urban NCEC, economia creste pana la 8 procente, potentialul fiind si mai mare in conditii de trafic aglomerat, mai ales in timpul orelor de varf. Si, cu toate acestea, sistemul Start/Stop nu reduce in niciun fel gradul de confort datorita vastei game de informatii furnizate de senzori si evaluate de catre sistem. De exemplu, un senzor pentru acumulator determina starea de incarcare a acestuia. Motorul va fi oprit doar daca este garantata repornirea sa rapida.

Un alt exemplu il reprezinta temperatura din interiorul autovehiculului. Daca este inca foarte scazuta sau foarte ridicata, motorul va continua sa functioneze astfel incat sa fie atinsa rapid temperatura dorita de ocupanti. Si, in cele din urma, exista un transformator CC/CC pentru stabilizarea tensiunii sistemului electric in timpul pornirilor, pentru asigurarea functionarii fara intrerupere a sistemului audio, a sistemului de navigatie sau hands-free pentru telefonul mobil. Pentru a reduce si mai mult consumul de carburant si emisiile de CO2 produse, inginerii Bosch vor extinde gradual perioadele de oprire ale motorului. Initial, acest lucru se va aplica atunci cand autovehiculele ruleaza liber pana la oprire, iar mai tarziu chiar si in perioadele in care soferul nu mai accelereaza. „In functie de tipul traseului, sistemele Start/Stop imbunatatite pot asigura o economie de carburant suplimentara de 10 procente”, a declarat Kirschner.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro