Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Trei ani si jumatate de Scooby Doo si Boomerang

O intrebare frecventa pe care o pun angajatorii intr-un interviu este “Cum te vezi peste 5 ani?”, o intrebare la care niciodata nu am ghicit raspunsul. Daca imi punea cineva acum cinci ani intrebarea asta, cu siguranta nu as fi dat un raspuns corect. Niciodata nu mi-as fi imaginat ca soarta o sa ma trimita departe de casa, intr-o tara mica, cu o limba greu de priceput, tocmai in Macedonia. Adevarul este ca experienta intr-o tara straina este cu totul alta atunci cand trebuie sa stai mai mult timp, in comparatie cu situatia in care doar vizitezi sau tranzitezi tara. Intotdeauna ai parte de un impact cultural care te poate afecta emotional. Cel mai rau caz este cand nimeresti intr-un orasel de provincie in care 99.99 % din populatie nu cunoaste o limba de circulatie internationala, iar tu nu cunosti limba lor. Pentru a se afirma ca stat si natiune independenta, macedonienii au mizat pe un nationalism exacerbat propovaduit prin toate mijloacele de comunicatie si invatamant, a carui rezultat este vizibil astazi.
Scooby Doo unde esti tu?
Nationalismul macedonean a fost primul impact cultural de care m-am lovit. Oriunde am calatorit in strainatate, fie ca am stat la hotel sau la cunoscuti cand am aprins televizorul aveam cateva programe de stiri, filme, sport sau documentare intr-o limba de circulatie internationala. O data ajuns in Macedonia, neavand inca internet, am ramas socat sa constat ca la televizor din 156 de programe cate aveam in grila, toate erau in limba macedoneana sau sarbeste ori erau in sincron macedonean. Nu puteam sa-mi revin din soc. Nu-mi venea sa cred ca nu am macar un program la care sa ma pot uita sau pe care sa-l pot lasa sa mearga ca si background cat timp sunt acasa. Lovitura de gratie am primit-o a doua zi cand am mers la cablistul local unde mi s-a spus, franc in fata, ca nu exista nici o varianta, chiar mai scumpa, de a schimba sincronul macedonean. Singura solutie era sa incerc daca nu cumva pot scoate din televizor sincronul la cateva programe. Ajuns acasa, am setat limba engleza peste tot si am inceput sa caut daca a avut ceva efect asupra sincronului macedonean. Am butonat pana am ajuns la programele pentru copii cu desene animate, peste care am trecut rapid. Instincitv am auzit limba engleza la unul dintre ele, m-am oprit si am dat inapoi ca sa ma conving daca este adevarat sau doar mi s-a parut. Spre usurarea mea am descoperit ca Boomerang nu avea sincron macedonean. Acum nu pot sa fiu sigur daca a avut inainte sau nu, cert este ca din cele 156 de programe era singurul pe care-l puteam intelege.

Masina Misterelor
N-am avut incotro si m-am resemnat cu Boomerang. Era totusi ceva ce puteam intelege si oricum, desenele animate, unele erau chiar haioase. In cateva zile a inceput chiar sa-mi placa cafeaua de dimineata in compania lui garfield sau tom si jerry. Daca pana atunci eram preocupat sa ascult stirile in timp ce savuram cafeaua de dimineata, stiri care de cele mai multe ori ma enervau, de cand ma trezeam cu Boomerang, ma simteam mult mai bine si relaxat. Traiam cu impresia ca o data ajuns la maturitate nu o sa mai am rabdare ca sa stau si sa urmaresc desene animate, o impresie total gresita. In scurt timp am sesizat ca doua episoade de “Scooby Doo unde esti tu?” ma relaxeaza in fiecare seara mult mai bine ca un film artistic sau un meci de fotbal. Fara sa-mi dau seama, am inceput sa-mi fac in asa fel programul, incat sa fiu acasa in fiecare seara ca sa nu pierd vreun episod din Scooby Doo. Am inceput sa devin un adevart fan al celor cinci eroi minunati si hazlii, Fred, Daphne, Velma, Shaggy si Scooby Doo, care-mi captau atentia cu fel de fel de indicii si rezolvau mistere intr-un mod cat se poate de ingenios. Visam la un moment dat sa decorez o duba intr-un mod asemanator “Masinii Misterelor” cu ajutorul careia sa poti rezolva misterele, sa desconspiri monstrii si sa dai un inteles rational fortelor supranaturale. Probabil ca as avea succes cu asa ceva in randul copiilor de toate varstele. Cine stie, poate chiar merita o investitie.

Scooby Doo
Intr-un fel mi-am redescoperit copilaria, o copilarie cam secetoasa in desene animate. Simteam parca cineva, rau intentionat, mi-a rapit dreptul de a ma bucura de desene animate in anii cei mai frumosi ai vietii, dar acum, soarta a fost mai buna cu mine si mi-a oferit o sansa pe care nu o puteam rata. Asa de mult m-am lasat influentat de minunatele personaje din Scooby Doo, incat, daca umblam noaptea prin oras, prin zone mai slab luminate, in care umbrele luau diferite forme, automat subconstientul incepea sa faca diferite scenarii pline de mister. Instantaneu pulsul incepea sa-mi creasca si adrenalina sa-si faca efectul, parca intram in pielea personajelor si paseam cu grija ca sa nu cad fata in fata cu vreo fantoma sau vreun monstru hidos. Dupa ce ajungeam acasa ma amuzam copios cum am putut da in mintea copiilor. Din pasiune pentru Scooby Doo, subconstient am inceput sa-mi doresc un dog urias. Probabil simteam o necesitate din cauza faptul ca singuratatea uneori este destul de greu de suportat, mai ales intr-o tara straina. Uneori, simti nevoie sa ai un suflet langa tine care sa se bucure cand te duci acasa. Daca n-as fi fost nevoit sa locuiesc intr-un apartament din Macedonia, mi-as fi luat un dog urias. 

Noul Boomerang
Timp de trei ani jumate Boomerang si Scooby Doo mi-au fost alaturi in fiecare seara. Cred ca am reusit sa vad aproape toate episoadele. Timp de trei ani jumate, Boomerang a fost secretul meu bine pazit si cel mai placut mod de relaxare. Mi-am adus aminte de perioada din Macedonia, recent cand am vazut ca Boomerang si-a schimbat logo-ul si urmeaza sa ofere cat mai multe seriale de desene animate pentru intreaga familie, nu doar pentru copii. In concluzie, facand abstractie de experienta personala (trei ani si jumatate am vizionat doar Boomerang), cred ca serialul “Scooby Doo unde esti tu?” dar si celelalte seriale difuzate de Boomerang, pe care le recomand din toata inima, pot fi urmarite de intreaga familie, indiferent de varsta. Intotdeauna desenele animate au fost si vor fi cel mai placut mod prin care te poti relaxa dupa o zi solicitanta. In prezent, dupa ce am depasit momentul Macedonia, urmaresc cu placere serialele de desene animate difuzate de Boomerang, in special ador sa vizionez Scooby Doo. Tresar de fiecare data si ma trec fiori reci cand aud ZOINKS!

Ce serial de desene animate urmaresti cu placere din grila de programe furnizate de Boomerang? Te rog lasa titul serialului intr-un comentariu la articol. ZOINKS!

4 comentarii:

  1. Era chiar interesant dacă realizai o mașină a misterelor. Atrăgeai toți clienții. Mai ales pe tineri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai da era o idee buna, dar sa fie numai vopsita asemanator, altfel nu puteai sa o inscrii in circulatie :)

      Ștergere
  2. Sigur ti-au prins bine cei 3 ani si jumatate de urmarit Boomerang cu desenele lor animate atat de frumoase. Noi acasa, ne uitam la Oraselul Lenes si la Tom si Jerry :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai am urmarit toate desenele animate dupa care tanjeam in copilarie si am avut parte numai de Mihaela si telejurnal :)

      Ștergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro