Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Sustine si implica-te in campania “PR3MIAZA INOVATIA ANULUI 2014”

Oare cum ar arata viata noastra in fiecare zi, daca printre noi n-ar exista inventatori care la un moment dat au “gandit diferit” si au gasit solutii ingenioase, inventand tot ce avem noi nevoie astazi si de care ne folosim cu succes? Surprinzator este faptul ca anual inventatori si oameni de stiinta romani, din toate domeniile, se inscriu cu proiecte in concursurile de inventica ce se desfasoara la nivel mondial, pentru a demonstra lumii valoarea “mintii” romanesti. Anul trecut am aflat si sustinut proiectul companiei 3M care a lansat campania “PR3MIAZA INOVATIA”, un program ambitios de promovare si sustinere a inventicii romanesti. Campania presupune implicarea tuturor actorilor si vectorilor sociali care dezvolta si sustin inventica romaneasca: studenti, profesori, mediu academic, cercetatori, mass media, autoritati si mediul de afaceri. Mi-a placut de la inceput proiectul si l-am sustinut prin articolele: Astazi “PR3MIAZA INOVATIA” poposeste la Universitatea Tehnica din Iasi, George Constantinescu cel mai prolific inventator roman, Sustin si va invit sa participati la PR3MIAZA INOVATIA. Cred ca inventica romaneasca, inventatorii romani si inventiile lor, trebuie sa fie cunoscuti marelui public. Valorile care sustin stiinta si cercetarea romaneasca au nevoie de mai multa promovare si de mai mult suport financiar. 

“PR3MIAZA INOVATIA ANULUI 2014”
In cadrul galei “PR3MIAZA INOVATIA ANULUI 2014” compania 3M ofera un premiu de 2000 de euro celei mai bune inventii romanesti din anul 2014. In competitia finala au intrat inventiile premiate la Saloanele Internationale de Inventica de la Bruxelles si Geneva. Toate inventiile premiate international sunt cuprinse intr-o aplicatie pe Facebook unde fiecare poate vota inovatia anului 2014. Lista este cu adevarat impresionanta si demonstreaza inca o data capacitatea inventatorilor romani de a-si aduce aportul la dezvoltarea societatii. 


Inovatia “Compozit textil termoizolant confectionat pentru mulcirea solului in agricultura” - Mocioiu Ana Maria – INCDTP, mi se pare cea mai reusita dintre toate si merita sa castige premiul cel mare, in valoare de 2000 de euro. Nu trebuie sa stai mult pe ganduri ca sa constientizezi ca locuim pe o planeta cu resurse limitate, cu o poluare in crestere, cu o populatie care a depasit 7 miliarde de locuitori ce trebuie hranita, iar agricultura este cea care trebuie sa asigure hrana tuturor. Orice inventie sau inovatie in agricultura ne asigura ca si generatiile viitoare vor avea o sansa la viata. 

Compozitul textil termoizolant confectionat, permeabil la apa si aer, pentru mulcirea solului in agricultura, pe durata a 18-24 de luni si a 3-6 cicluri succesive de cultura, are ca scop protejarea solului fata de actiunea factorilor atmosferici (insolatie excesiva, rafale de vant, averse de ploaie, raze UV) si biologici (buruieni), cu potential distructiv sau generator de masuri coercitive pentru remedierea calitatii acestuia (lucrari agricole: arat, discuit, prasit, ierbicidat, aplicarea de ingrasaminte chimice sau organice), pentru diminuarea costurilor de productie agricola. Compozitul textil termoizolant se monteaza prin derolare pe sol, in sensul longitudinal al randurilor de plante, de o parte si de alta a tulpinilor acestora, astfel incat sa acopere bine solul dintre randurile de plante si sa impiedice patrunderea luminii solare la nivelul solului pentru a evita cresterea temperaturii acestuia si pierderea fizica a rezervei de apa, prin evaporare, dar si iluminarea solului ce determina germinarea si dezvoltarea buruienilor, prin consumarea nutrientilor si a apei administrate pentru dezvoltarea plantelor de cultura. Compozitul textil termoizolant constituie o suprafata stabila si rezistenta intre randurile de plante, usor de montat si demontat de pe sol, prin rolare-derolare. 

Compozit textil termoizolant confectionat pentru mulcirea solului in agricultura
Utilizand in agricultura compozitul textil termoizolant poti diminua substantial costurile de productie si poti deveni competitiv pe piata cu produsele agricole de import. Printr-un simplu calcul aritmetic costurile combustibilului, a lucrarilor agricole mecanizate, manopera, ierbicidul, ingrasamantul, ajung la niste cifre astronomice, nici macar subventia de la Uniunea Europeana sau cea guvernamentala nu ajung ca sa diminueze costurile de productie, precum o face compozitul textil termoizolant.

Premiile Inovatiei Romanesti 2014
Sustin campania "PR3MIAZA INOVATIA ANULUI 2014", un demers unic de mediatizare, promovare si sprijin acordat inventicii romanesti. Sper ca se vor implica si vor sustine proiectul cat mai multi cercetatori si oameni de stiinta, inventatori, sustinatori ai inventicii, oameni de afaceri, jurnalisti si reprezentanti ai societatii civile. Recomand tuturor sa sustina o campanie cu profunde semnificatii morale si sociale, intr-o Romanie care se lupta necontenit sa-si gaseasca drumul, independent de constrangeri si context istoric. Respectand munca acestor oameni minunati si plecandu-ne in fata uimitoarelor lor rezultate, merita sa te implici si sa votezi compozitul textil termoizolant sau o alta inventie din aplicatia Facebook.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro