Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Micul meu succes in gradinarit

Gradinaritul este o arta. Pentru a avea succes in gradinarit ai nevoie de multa pasiune, multa munca, dar si de putina experienta. Celebre sunt gradinile englezesti realizate de maestrii legendari ca Vita Sackwille-West sau Christopher Lloyd in jurul vechilor conace si castele din sudul Angliei, care dainuie si sunt ingrijite de secole. Recunoastem gradinile frantuzesti pentru formele lor geometrice perfecte. Am auzit de celebritatea lalelelor olandeze, timp de peste 400 ani, olandezii din Zuid-Holland au investit pasiune si munca ca sa aduca laleaua la o diversitate, colorit si frumusete atat de apreciata in toata lumea. Pe langa lalele olandezii sunt mari cultivatori de bulbi de flori, domeniu in care sunt numarul 1 in lume. Cu atata traditie in gradinarit, olandezii, englezii sau francezii se intalnesc anual in targuri si expozitii de zeci de ani, pentru a-si expune si vinde cele mai spectaculoase si frumoase produse. 

Motocultor Szentkiraly 500, 3.3 kW, benzina, 6 freze
Succesul in gradinarit nu se mosteneste ci se deprinde de la gradinari dedicati si priceputi. Ca in orice domeniu daca esti novice sau intampini greutati poti apela cu incredere la profesionistii in domeniu pentru sfaturi si recomandari. Daca doresti sa te apuci de gradinarit si sa nu o faci intamplator poti apela la informatiile si sfaturile echipei de profesionisti de la Covera. Chiar daca nu putem deveni din primul an gradinari experimentati ca sa egalam in succes englezii, francezii sau olandezii o putem face pentru noi, in special pentru legumele si fructele bio cu un gust delicios. Legumele si fructele din gradina nici nu se pot compara la gust cu cele din supermarket iar gustul bun merita tot efortul nostru in gradinarit. 

Seminte de morcov
Am invatat de la parinti si bunici despre gradinarit. De la ei am deprins dragostea pentru gradinarit. Ciclul gradinaritului urmeaza si depinde de ciclul annual al anotimpurilor de care trebuie sa tinem cont si sa ne corelam munca in gradina. Primavara, cand vine vremea buna ne facem timp pentru primele lucrari in gradina. Trebuie sa fim constienti ca nu ne putem apuca de gradinarit fara sa avem unelte si cateva cunostinte necesare pentru a numara bobocii in timpul recoltei de toamna. Daca nu am curatat din toamna terenul ce urmeaza a fi cultivat ar trebui sa incepem cu o curatenie de primavara. Pe urma urmeaza etapa de sapat a terenului, care in opinia mea este cea mai dificila si obositoare daca nu avem uneltele necesare. 

Seminte de vinete
Un motocultor cu accesorii optionale este o unealta necesara in gradinarit pe care o poti utiliza tot timpul anului. In magazinul online Covera au o oferta buna la Motocultor Szentkiraly 500, 3.3 kW, benzina, 6 freze. Motocultorul de la Covera este perfect pentru gradinarit, cu un consum mic de combustibil, o latime de lucru reglabila si o adancime de lucru de 22 cm reprezinta unealta ideala de care ai nevoie in gradina. In plus, accesoriile optionale sunt cultivator, plug de bilonare, plug de scos cartofi, plug dreapta de arat, semanatoare, adaptor pompa apa, adaptor coasa rotativa, adaptor de tuns iarba, lama tip buldozer, remorca, adaptor tocator resturi vegetale, roti de fier cu gheare, roti de cauciuc, reductor, tavalug, astfel incat poti utiliza motocultorul intr-o gramada de alte activita de gradinarit. 

Seminte de ardei
Foarte important pentru succesul in gradinarit pe langa unelte sunt semintele. In general recomand semintele din magazinul online Covera pentru ca am incredere ca sunt de buna calitate, selectate si testate de specialisti in mod profesionist din cele mai bune exemplare de plante pentru seminte. Daca procesul de selectare, uscare, depozitare si ambalare a semintelor nu este facut cum trebuie risti ca odata ce le-ai pus in pamant acestea sa nu incolteasca si pierzi timp pretios, dar si bani, ca sa nu mai vorbim de efortul si munca depusa in gradina. 

Bulbi de crini
Dupa ce ai destelenit si afanat terenul ce urmeaza cultivat, cu motocultorul, urmeaza sa faci straturile si sa alegi culturile pe care doresti sa le cultivi pe teren. Recomand sa achizitionezi semintele din magazinul online Covera pentru ca ai garantia calitatii la ele si nu risti sa cultivi degeaba terenul cu seminte care nu incoltesc. In plus campaniile de reduceri spectaculoase la seminte de la Covera fac investitia extrem de mica in seminte, aproape ca nu o simti la buzunar atat sunt de ieftine. Pentru inceput ar trebui sa alegi si sa cultivi pe teren plante mai rezistente la temperaturi mai scazute, pentru ca primavara devreme timpul este destul de capricios. In general prima data se cultiva salata, spanac, ridichi, ceapa, usturoi, urmeaza la scurta perioada de timp morcovii, patrunjeii, fasolea, mazarea, castravetii, tomatele, vinetele, ardeii, varza, conopida, cartofii, la urma vin dovleceii si pepenii. Trebuie sa acorzi atentie culturilor de salata, spanac si ridichi care au o perioada scurta de timp in care ajung la maturitate. Dupa ce le recoltezi in locul lor poti planta rasaduri de tomate, vinete sau ardei pentru a eficientiza si utiliza terenul la maxim. Tot timpul trebuie sa acorzi atentie deosebita gradinii de legume, sa te asiguri ca ai o sursa de apa in apropiere pe care o poti utiliza la irigat si sa stropesti plantele impotriva daunatorilor si buruienilor, pentru a nu-ti compromite recolta nici seceta dar nici daunatorii. Solutii impotriva daunatorilor si ierbicid, gasesti la cele mai bune preturi in magazinul online Covera. Tot de la profesionistii de la Covera poti cere sfaturi de utilizare a lor sau daca intampini orice alte probleme in demersul tau de gradinarit. 

Bulbi de narcise
Tot primavara trebuie sa te ingrijesti de pomii fructiferi care trebuie curatati de uscaturi, trebuie sa le tai crengile care s-au uscat in timpul iernii din cauza inghetului. Apoi dupa ce ai toaletat pomii fructiferi acestia trebuie stropiti impotriva daunatorilor, cu solutii pe care le poti achizitiona la cele mai bune preturi din magazinul online Covera. 

Bulbi de gladiole
O gradina fara flori este ca o casa fara ferestre, nimic nu se compara cu explozia de culoare si frumusete pe care o dau florile unei gradini. Ce poate sa fie mai frumos cand te duci in propria gradina si culegi un buchet frumos de flori pe care-l poti oferi cadou persoanelor dragi cu ocazia diferitelor aniversari sau poti sa le pui in vaza in propria locuinta ca sa te bucuri zi de zi de frumusetea si parfumul lor. Poti achizitiona la preturi rezonabile din magazinul online Covera bulbi de crini, branduse, narcise, gladiole, dalii, irisi, begonii, lalele, cale, anemone sau zambile. Efectiv ai o gama atat de variata de bulbi de flori in oferta Covera incat ti-e greu sa faci o selectie intre atatea flori frumoase. Eu as lua bulbi din fiecare floare daca as avea teren suficient unde sa le plantez. 

www.covera.ro
Ca sa ai succes in gradinarit trebuie sa ai un partener de incredere cum este magazinul online Covera, la care sa poti apela tot timpul cand ai nevoie de sfaturi si informatii, de unelte, solutii contra daunatorilor, ierbicid, ingrasaminte, seminte, bulbi, butasi si arbusti la cele mai bune preturi. Cu magazinul online Covera poti sa fii sigur ca in fiecare toamna la stransul recoltei vei numara bobocii. Nu uita sa te abonezi la newsletter-ul Covera pentru a primi cele mai noi informatii, cele mai noi oferte si campanii de reduceri de pret din magazin.

6 comentarii:

  1. Am facut o casa in munti, si fix cautam chestii, ca sa realizez o gradina simpatica langa el. doar nici o casa nu e adevarata daca nu are si un pic de gradina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Covera este locul unde poti gasi totul pentru o gradina, inclusiv informatii despre cum sa faci gradinarit.

      Ștergere
  2. Ehehe... Iubesc grădinăritul. Însă, trebuie să recunosc că nu l-aş face 365 de zile pe an. Este extrem de obositor. Evident, că satisfacţiile sunt mari. Oricum, dacă ai o "bucăţică" de teren, este o mare plăcere. Să nu fii presat de timp.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa lucrezi pamantul nu a fost niciodata usor. Dar o mica gradina de suflet merita sa ingrijesti pentru ca satisfactiile sunt mari.

    RăspundețiȘtergere
  4. mie sapa nu/mi place , aleg prasitoarea mecanica :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai dreptate o prasitoare mecanica este mai practica si mai putin solicitanta fizic

      Ștergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro