Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Instalatii de semnalizare si dirijare

Pentru ca sistemul rutier presupune foarte multe mijloace de transport a fost necesara introducerea unor unor reguli de circulatie si a unor semnalizari care au rolul sa-i protejeze atat pe conducatorii auto cat si pe neconductori .

Circulatia pe drumurile publice se desfasoara in conformitate cu regulile de circulatie si cu respectarea semnificatiei semnalizarii rutiere realizate prin mijloacele de semnalizare, semnalele si indicatiile politistului rutier care dirijeaza circulatia, semnalele speciale de avertizare luminoase sau sonore, de semnalizare temporara si semnalele conducatorilor de vehicule. Semnificatia, precum si dimensiunile mijloacelor de semnalizare rutiera, forma, simbolul, culoarea si conditiile de executie, amplasarea, instalarea si aplicarea acestora se stabilesc in conformitate cu standardele in domeniu iar respectarea lor este obligatorie.

Mijloacele de semnalizare rutiera sunt:
- sistemele de semnalizare luminoasa sau sonor - in aceasta categorie intra semafoarele pentru dirijarea circulatiei care pot fi de tipul unui cronometru, cu doua lumini asezate de obicei la trecerile de pietoni si cu trei lumini destinate circulatiei autovehiculelor. De asemenea se amplaseaza semnale luminoase si la trecerile de cale ferata. Indiferent de tipul semaforului si amplasarea lui intr-un sistem de transport culoarea rosie semnifica oprirea iar culoare verde permite trecerea.
- indicatoarele sunt panouri colorate cu o vopsea speciala vizibila pe timp de noapte si care au rolul de a avertiza, de a obliga, de a interzice, de a da prioritate si de a informa participantii la trafic.
- marcajele sunt semne de vopsea pe suprafata caii de rulare care au rolul de a delimita marginile soselelor si a benzilor de rulare, de indrumare pentru trecerea de pe o banda pe alta, de interzicerea efectuarii unor anumite manevre si de informare.
- alte dispozitive speciale construite din plastic sau beton cum ar fi parapetii pentru delimitarea unui sens de circulatie sau a scuarurilor, din cauciuc pentru incetinirea vitezei intr-o anumita zona, parapete antiorbire, stalpi de avertizare, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro