Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Bucsa de ghidare

Bucsa de ghidare are rolul de a ghida tija supapei in miscarea sa de translatie si de a transmite elementului in care este montata (chiulasa sau blocul motor) o parte din caldura primita de supapa, contribuind astfel la racirea ei. 

Bucsa se introduce in locasul ei prin presare. Pentru limitarea pozitiei, in cazul presarii in chiulasele din aluminiu, bucsa este prevazuta cu guler.

O importanta deosebita prezinta jocul dintre ghid si tija supapei. Acesta trebuie sa asigure o buna evacuare a caldurii, limitarea pierderilor de ulei concomitent cu pastrarea filmului de ulei la dilatare. Acest joc trebiue sa fie de 20-50 mm in cazul supapelor de admisie si de 50-70 mm la supapele de evacuare.

Ungerea in interiorul bucsei se face prin ceata de ulei si barbotare. Pentru favorizarea ungerii unele supape au la partea superioara o degajare care joaca rolul de rezervor de ulei. Pentru a se limita scurgerea uleiului in cilindri pe langa tija supapei, unele bucsi de ghidare, in special la supapele de admisie ale motoarelor m.a.c. nesupraalimentate, au prevazut la partea inferioara un manson. Aceasta solutie prezinta dezavantajul diminuarii transferului de caldura in zona tijei supapei.

Doarece in zona bucsilor de ghidare se evacueaza o mare cantitate de caldura, exteriorul bucsei este scaldat cu lichid de racire din abundenta.

Materialul din care este confectionata bucsa de ghidare trebuie sa aiba o buna rezistenta la uzare la temperaturi inalte, calitati antifrictiune, buna conductibilitate termica si sa permita aderarea filmului de ulei. In general se utilizeaza fonte refractare, bronzuri refractare, bronzuri de aluminiu sau bronzuri fosforoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro