Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Rolul transportului aerian in turism

Transportul aerian a cunoscut o puternica dinamica in cadrul transporturilor din industria turismului, fiind utilizat pe distante lungi si foarte lungi. In urma inregistrarilor statistice, rezulta ca avionul este folosit in proportie de 50% pe distantele cuprinse intre 1000 si 4000 de km si aproape in exclusivitate pentru cele care depasesc 4000 de km. Transporturile aeriene detin 20-25% din totalul traficului turistic international.

Viteza de deplasare, confortul si siguranta, constituie principalele avantaje ale acestui tip de transport. Dependenta de conditiile atmosferice si costul mai ridicat al calatoriei sunt considerate dezavantaje. Un alt dezavantaj este reprezentat de necesitatea investitiilor foarte mari din partea prestatorilor de astfel de servicii si totodata asigurarea altor mijloace de transport.

In circulatia turistica a Romaniei, pe plan intern sunt asigurate curse spre Bucuresti si un numar mare de orase din tara. In traficul turistic international, turismul romanesc detine o pondere de 5-6%.

Pentru transportul turistilor se folosesc cursele regulate/de linie si cele speciale de tip charter. Primele sunt solicitate de turisti individuali si au avantajul unui orar clar. Chartere-le se efectueaza la cerere, sunt mai rapide, ofera unele facilitati de plata si sunt destinate cu precadere pentru grupuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro