Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Cum a fost prima zi de scoala

Ce repede a trecut vara si cea mai lunga vacanta, cu pasi repezi am intrat in toamna iar elevii au inceput scoala. Unii cu emotii, mai ales cei mici care au avut parte de prima zi de scoala, altii cu regret dupa zilele de vacanta si caldura zilelor estivale. Nu stiu altii cum au pasit in prima zi de scoala, insa eu mai am vie in minte prima zi de scoala cu toate emotiile premergatoare cu pregatirile de scoala, dar si frica care m-a cuprins cand am facut primii pasi in curtea scolii. Tin minte ca am umblat cu mama sa-mi cumpere uniforma si rechizite scolare cu o saptamana inainte de a incepe scoala. Duminica seara aveam totul pregatit in ghiozdan si hainele ce urma sa le imbrac dimineata erau toate pregatite, iar uniforma ma astepta pe umeras. In noaptea aceea aveam atatea emotii incat nu am reusit sa adorm doar foarte tarziu, iar zorii zilei au venit asa de repede, eram buimac de emotie nu stiam ce sa fac si nu reuseam sa ma imbrac iar mama ma zorea ca sa nu intarziem la scoala. Intr-un final am plecat spre scoala imbracat in uniforma cu ghiozdanul in spate si un buchet de flori pentru noua invatatoare. In ghiozdan aveam 2 caiete si un penar din lemn cu de toate, stilou chinezesc, creioane si guma de sters, un liniar micut si probabil mai erau chestii care imi scapa momentan.

Profi te premieaza
Am inceput scoala in Alba Iulia, la Generala 8. Am ajuns la scoala si am inceput sa fiu tot mai speriat de multimea de oameni si elevi adunati in curtea scolii, mai ales ca in aglomeratia respectiva tot cautam clasa sau invatatoarea la care eram inscris. La un moment dat a inceput festivitatea de deschidere a noului an scolar si a inceput sa strige lumea un cantec, care se auzea ca un huruit strident si din ceva boxe pe care nu le vedeam doar le auzeam. Toata lumea era serioasa si strigau din toti rarunchii acel cantec pe care nu-l intelegeam, ulterior aveam sa aflu ca este Tricolorul, imnul national, pe care la randul meu, trebuia sa-l invat pe de rost in viitorul apropiat. Dupa ce s-a terminat cu intonarea imnului a inceput o alta melodie, tot asa serioasa, in timpul careia niste oameni au ridicat cu miscari fixe steagul pe o prajina inalta din metal. Au urmat diferiti oameni care luau cuvantul la un microfon si auzeam franturi despre conducatorul iubit, partidul iubit, tovarasul Nicolae Ceausescu care era strigat tot mai tare.

Profi te premieaza
Asteptam deja de mult sa se termine cu toata adunarea aia si sa mergem acasa, eram plictisit si nu mai aveam rabdare. Sincer nu mai tin minte cat timp a durat toata festivitatea respectiva, insa la un moment dat s-a facut liniste si lumea a inceput sa se miste, elevii mai mari au urcat la clasa si parintii care-i insoteau au plecat spre casa. Noi am ramas pe loc si la un moment dat, mama a identificat invatatoarea si locul unde erau viitorii mei colegi impreuna cu parintii lor. Peste putin timp mama mi-a zis “acum o sa mergi doar cu tovarasa invatatoare in clasa...ai grija sa fii cuminte si sa o asculti pe tovarasa invatatoare”. Cand am auzit cuvintele astea parca o catastrofa s-a abatut asupra mea, cred ca aveam lacrimi in ochi de spaima, de a ramane la scoala, pana in acel moment credeam ca-i doar o gluma si ca mama nu m-ar lasa la scoala niciodata. N-am avut incotro si tacut am intrat in randul format din viitorii mei colegi de clasa, apoi incolonati cate doi, am intrat in scoala. Am urcat la etajul 1 apoi am mers pe coridor spre singura clasa ce avea usa deschisa larg, pe pereti erau tot felul de tablouri si imagini pictate cu oameni si intamplari. Am intrat cu teama in sala de clasa, care era enorma plina de banci aranjate pe 3 randuri si pe fiecare banca erau doua carti peste care era asezata o garoafa rosie. Tovarasa invatatoare ne-a aranjat in banci cate doi, nu mai tin minte cu cine am stat in banca in prima zi de scoala, apoi am inspectat din curiozitate sala de clasa. In fata era catedra, cea mai mare catedra pe care am vazut-o pana atunci la care s-a asezat tovarasa invatatoare. In spatele invatatoarei erau doua table mari si negre iar deasupra tablei era un tablou mare cu chipul unui batranel care zambea spre noi si doua steaguri unul rosu cu ceva galben desenat pe el si unul tricolor cu un desen in mijloc. Pe partea stanga erau ferestrele, niste ferestre gigantice cu perdele mari albe si draperii maro inchis, iar pe peretele din dreapta erau tot felul de desene si imagini pe care ulterior aveam sa identific printre altele harta R.S. Romania, alfabetul si diferite citate si laude pentru partidul comunist si conducatorul mult iubit. In spate pe perete erau niste semne mari si rosii, iar dupa ce am invatat alfabetul am reusit sa inteleg ca era vorba de Partidul Comunist Roman si o oda adusa partidului.

Profi te premieaza
Tovarasa invatatoare a preluat initiativa si a inceput sa povesteasca cu noi, sa ne puna diferite intrebari pana la un moment dat cand un sunet strident s-a auzit din directia coridorului, moment in care tovarasa invatatoare ne-a anuntat ca este pauza si putem merge in pauza daca vrem sau putem ramane in sala de clasa, ori putem merge la toaleta daca avem nevoie, dar ne-a atentionat ca atunci cand o sa auzim soneria sa revenim la sala de clasa. In scurt timp am auzit sunetul soneriei si am revenit cu totii in sala de clasa, iar tovarasa invatatoare a inceput din nou sa povesteasca cu noi si sa ne spuna despre cele doua carti ce le aveam pe banca in fata si ne-a invitat sa le rasfoim putin, apoi ne-a asigurat ca din ele o sa invatam tot anul scolar si ca putem sa le luam acasa. Eram destul de fericit pentru ca am primit doua carti si abia asteptam sa merg acasa sa-i spun mamei noua veste, dar eram si nerabdator sa ajung acasa iar in camera mea sa le rasfoiesc in liniste, sa ma uit la toate pozele fara sa ma deranjeze nimeni. Nu a mai durat mult timp si tovarasa invatatoare ne-a anuntat ca putem sa bagam cartile in ghiozdan si sa mergem acasa. Cand am fost toti pregatiti ne-am incolonat si doi cate doi am parasit sala de clasa in liniste, ca sa nu deranjam pe ceilalti elevi care mai aveau ore. Am coborat in curtea scolii si am zburdat spre poarta, unde ma astepta mama, abia aveam suflu sa-i spun toata tarasenia cu mersul la scoala si ce s-a intamplat cat nu a fost cu mine, dar si sa o anunt solemn ca eu nu mai vreau sa mai merg la scoala ca nu-mi place, chiar foarte serios i-am spus ca o sa plang mult si nu o s-o mai iubesc niciodata daca o sa ma aduca inapoi la scoala.

Profi te premieaza
Bineinteles ca n-am fost ascultat de mama si am fost nevoit sa merg la scoala in continuare, buchisind primele litere, pentru ca dupa multi ani sa demarez un blog, desigur cu mult mai putine emotii in comparatie cu prima zi de scoala.

Anii au trecut, iar acum mi-am reamintit despre prima zi de scoala cu ajutorul lantului de magazine Profi, care a demarat o campanie extraordinara “Profitepremiaza”, prin care clientii magazinelor pot dona puncte pentru scoli, iar la finalul campaniei scolile care primesc cele mai multe puncte intr-un magazin Profi, o sa primeasca o sponsorizare substantiala constand in 11 laptopuri cu accesoriile necesare. Ma alatur si sustin aceasta frumoasa campanie in calitate de client dar si in calitate de autor al acestui articol. Acum Scoala Generala 8, la care am invatat, este impreuna cu Liceul cu Program Sportiv, in aceeasi incinta, iar pe aceasta cale recomand tuturor clientilor Profi din Alba Iulia sa doneze punctele pentru acest grup scolar asa cum o sa fac si eu pana la incheierea campaniei. 

Profi te premieaza
Daca iti aduci aminte cu drag de prima zi de scoala, atunci vezi cum te poate ajuta Profi ca sa iti ajuti scoala in care ai facut primii pasi. Fa un gest umanitar in amintirea primei zi de scoala si intra pe pagina campaniei Profi te premiaza pentru a afla detaliile cum poti ajuta scoala la care ai invatat. Poti accesa si pagina de Facebook dedicata magazinelor Profi, pentru a putea sa fii la curent cu desfasurarea campaniei dar si cu noutatile sau produsele ce le vei gasi in lantul de magazine Profi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro