Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Dezavantajele transportului prin conducte

Dezavantajele transportului prin conducte sunt:
- coroziunea conductelor care poate fi de mai multe feluri: coroziunea electrochimica, coroziunea chimica, coroziunea solului, coroziunea microbiologica, coroziunea cauzata de solicitarile mecanice, coroziune prin eroziune, coroziunea in “Pitting”.
- factorul cel mai dezavantajat in procesul de transport prin conducte este pierderea de produse datorita vandalismului.
- imposibilitatea masurarii cantitatii de petrol furata datorita lungimii mare a conductei. Se incerca frecvent alegerea locatiilor in care sa se monteze sisteme de masurare, alegerea acestor locatii facandu-se tinandu-se cont de analiza fluxului de gaze in anumite noduri.
- datorita interconectarii sistemelor de transport si a faptului ca, in perioade de consum maxim, unele surse nu satisfac necesitatile de consum ale unei anumite zone, in sistem se produc inversari ale sensului de circulatie a gazelor prin anumite conducte. Este necesar sa se analizeze, pe baza unui studiu mai aprofundat, toate fluxurile din nodurile respective pentru a se vedea daca nu este posibila o mai buna sistematizare a acestora, „disciplinarea” acestor fluxuri, eliminarea unora dintre ele, sau daca, in ultima instanta nu este necesara construirea unor trasee noi .
- un alt element care va trebui sa fie luat in considerare este ce fel de gaz - cromatograf va trebui montat, respectiv un gaz - cromatograf care face analiza unui singur flux, sau un gaz - cromatograf multi-stream.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro