Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Fixarea marfurilor pe palete

Reusita unui transport paletizat depinde in mare masura de modul in care marfurile sunt fixate pe palete astfel incat acestea sa nu alunece sau sa se darame in timpul manipularilor sau a transportului. Daca in cazul boxpaletelor sau paletelor cu cadre de lemn problemele de fixare nu implica o tehnica deosebita, in schimb in cazul paletelor plane sunt necesare precautii speciale. In acest fel au luat nastere o mare varietate de procedee tehnice, in functie de marfa transportata si de modul ei de prezentare la transport.

Dimensional, ambalajele care se executa in prezent sunt modulate in raport cu dimensiunile paletelor. In mod normal dupa masina de ambalat automata se monteaza o masina automata de paletizat care aranjeaza marfa „tesut” pe paleta.

Daca ambalajele au o rugozitate suficienta nu se mai fac consolidari suplimentare daca exista insa pericolul deplasarii marfii de pe palete, atunci se apeleaza la unul din urmatoarele procedee:
- lipire superficiala cu ajutorul unui adeziv care impiedica alunecarea dar nu opune rezistenta la desprindere.
- sertizarea cu ajutorul unor benzi metalice nerecuperabile sau prin benzi din fibre sintetice recuperabile.
- fixarea prin folie de polietilena mulata la cuptor etc.

Alegerea uneia sau alteia dintre metodele de fixare depinde de foarte multi factori, astfel incat nu poate fi elaborata in acest domeniu o formula generala valabila, fiecare caz trebuie studiat aparte.

2 comentarii:

  1. Adevaratii profesionisti folosesc atat tehnici primare de asigurare a marfii dar si tehnici de siguranta de rezerva. Masurile fac parte din asa numitel plan de management al riscurilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este in teorie, in practica de zi cu zi se mai fac scurtaturi :)

    RăspundețiȘtergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro