Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Viziteaza Ohrid ca sa ai ce povesti

Ohrid este un oras cosmopolit, o statiune pentru macedonieni cum este Mamaia pentru noi. Desi nu au iesire la mare, lacul compenseaza oarecum lipsa, prin dimenisunile 30 km lungine si 15 km latime, avand o adancime maxima de 288m. Lacul se afla la granita dintre Macedonia si Albania fiind impartit intre cele doua state. 
Panorama atmosfera scotiana la Ohrid
Ohrid este cea mai importanta localitate de pe malul lacului cu o istorie de peste 2000 de ani, localitatea fiind atestata dupa denumirea greaca Lychnidos, apoi dupa cucerirea romana sub latinsecul Lychnidus, care in traducere semnifica orasul luminii. Dupa invazia slava localitatea a luat denumirea de Ohrid, in traducere orasul de pe inaltimi, ceea ce este adevarat, localitatea din punct de vedere geografic ocupa inaltimile unei peninsule care este inconjurata pe 3 laturi de lac fiind ideala si usor de aparat pentru o fortificatie.
Panorama Forumul roman si Fortificatia medievala
Fortificatia mediavala domina localitatea si este un simbol al orasului, poate fi vizitata zilnic, oferind o panorama de exceptie asupra lacului si imprejurimilor. Orasul vechi, cu stradute inguste coboara de la fortareata spre centrul orasului nou si malurile lacului. Cea mai buna panorama si cazare cred ca este in orasul vechi unde sunt foarte multe pensiuni cu preturi variind de la 5 euro pe noapte in sus. Ohrid este impanzit de monumente si biserici, legenda spune ca existatu 365 de biserici in oras, cate una pentru fiecare zi a anului. 
Lacas de cult in stil bizantin
Din punct de vedere istoric un turist poate admira siturile arheologice din perioada greaca sau perioada romana, un forum roman se poate vizita oricand, iar vara in plin sezon, trupe de teatru joaca piese in aer liber. Marturii din perioada bizantina sunt bisericile numeroase si monumentele religioase. Perioada slava si turca este reprezentata de fortificatia medievala si multe moschei. Avem si perioada habsburgica care si-a lasat amprenta mai ales in arhitectura catorva locuinte din orasul vechi tipice stilului german. Cu alte cuvinete ai ce descoperi si vizita. 
Aleea pietonala centrala
O alee pietonala strajuita de magazine leaga aleile ce coboara din orasul vechi si strazile ce vin din cel nou ducand spre lac unde o sumedenie de terase si restaurante isi asteapta turistii cu bunavointa tipic balcanica. Preturile aici sunt putin mai mari decat in orasul nou, astfel incat restaurantele pozitionate la distanta de lac, ofera acelasi meniu la un pret mult mai mic. Atentie mare la peste, au niste preturi exagerate la meniurile din peste, probabil toata lumea vrea peste din Ohrid, dar in lac cresc doar ceva pesti micuti un fel de carasei sau albituri, cu siguranta pestele din restaurante nu este din lac. 
Ambarcatiuni asteptandu-si turistii
Ajunsi pe marginea lacului dai in micutul port in care ambarcatiuni de diverse marimi isi asteapta turistii pentru o croaziera pe lac. Daca o luati in dreapta pe malul lacului gasiti magazine de suveniruri si terase la tot pasul, iar relieful devine spectaculos, terasele si cladirile sunt efectiv sapate in stanca, se pot inchiria sezlonguri si poti sta la plaja, face o baie in lac sau la terasa in relaxare totala. 
Locuri pitoresti
In zona asta nu exista plaja cu nisip, sunt doar pietricele, apa desi acum era destul de rece, e curata si limpede, nu va speriati peturile ce plutesc aproape de mal sunt pe post de geamandura sau semn unde isi au ancorele localnicii pentru ambarcatiuni. In partea stanga pe malul lacului este amenajata o alee pietonala ca un fel de minifaleza ideala pentru plimbari, din loc in loc sunt amenajate locuri in care poti cobori la apa si poti face baie. 
Dezvoltare arhitectonica pe verticala
Foarte multe hoteluri si terase isi asteapta turistii pe marginea lacului pe partea stanga. Dupa ce se termina aleea pietonala la scurta distanta se trece peste un canal unde sunt acostate barcile de mare viteza si urmeaza o parte a malului lacului cu nisip si plaje aproape ca la mare. Nu lipsesc nici cluburile si discotecile in aer liber, se organizeaza in sezon adevarate petreceri. Recomand Ohrid un loc interesant de petrecut cateva zile de concediu si relaxare. 
Tabara de Fotografie pentru Bloggeri
FotoUnion organizeaza cea de-a 4-a editie a Taberei de Fotografie pentru Bloggeri, pasionati de fotografie in perioada 18 - 26 mai 2013 in insula Thassos cu tema Fotografia Instagram. Evenimentul este organizat de Foto Union, cu sprijinul Bancpost, Cosmote, Samsung Galaxy S4, Ford, F64, Booking Greece, Izvorul Cristalin. 

4 comentarii:

  1. Ai primit un vot de la mine,am votat de cum au dat startul la voturi. :)
    Motivul...cele doua articole ale tale mi-au placut.
    Felicitari pentru articole si pozitia nr. 1 in Campionatul National de Blogging.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Flory!
    Chiar am facut cateva deplasari ca sa fac poze, am ratat la milimetru un articol despre Heraklea-orasul lui Hercule, legenda spune ca aici s-ar fi nascut si crescut Hercule dar din pacate n-am avut voie sa fac poze in incinta care inconjura vestigiile importante, asa ca am dat o fuga in weekend la Ohrid :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Aha, deci ai povestit despre Ohrid pana la urma. Numele asta imi suna ca din povestile Nibelungilor...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai acum ce sa fac daca m-am bagat in joc am zis sa fac poze nu puteam pune poze de pe aparatu foto :)

    RăspundețiȘtergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro