Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Ceva nou in fiecare zi, ca sa ai ce povesti

Am ajuns de cateva zile in Bitola, Macedonia, dupa un drum de peste 1000 de km cu masina, mi-au cam trebuit 2-3 zile sa-mi revin din oboseala. Cum la tot pasul descoperi ceva nou si ai vrea sa imortalizezi noutatile esti inarmat intotdeauna cu un aparat foto. De obicei sunt un om conservator si sunt adeptul fotografiilor facute cu aparatul foto, cu toate ca pozele facute cu un aparat foto sunt de o calitate superioara fata de alte poze facute cu alte device-uri cum ar fi un smartphone sau o tableta, parca un aparat foto este putin mai anevoios de folosit. Chiar de multe ori am patit-o sa fiu prins in off-side, pana am scos aparatul din husa, l-am pornit, m-am pregatit de poza, sa se schimbe pozitia subiectului sau luminozitatea. 
Tabara scolara Pelister
De curand am descoperit instagram, o plicatie simpla si utila pe care o poti folosi in orice conditii intr-un timp foarte scurt de pe device-uri gen smartphone sau tableta. Sincer sa fiu pana azi nu am prea facut poze cu telefonul mobil cu atat mai mult cu tableta. Dupa ce mi-am petrecut toata dupamasa de vineri cu aplicatia noua pe care am pus-o pe telefon si tableta am decis ca trebuie neaparat sa le testez a doua zi. Am hotarat sa fac o excursie de cateva ore in muntii din aporpiere, in primul rand pentru natura si vremea buna si apoi sa testez noua ghidusie pe care am descoperit-o. 
Din departare totul pare perfect, parca in cateva zile o sa fie plin de elevi
Am aruncat un ochi pe harta si am facut un mic traseu pentru a doua zi, cu gandul de a urca in Parcul National Pelister cat se poate cu masina, apoi o mica drumetie pe jos. Am pornit inarmat cu telefonul si tableta, doua sandwich-uri si o sticla cu apa. Urcam de ceva timp pe un drum ingust de-o singura banda prin padure, cand dupa o curba se facea in stanga de la principal, un alt drum fara nici un indicator, instantaneu am virat stanga sa vad de curiozitate unde duce respectivul drum. Am mai facut cativa kilometri am gasit un loc mai larg unde puteam intoarce, am lasat masina si am decis sa merg putin pe jos inca vreo jumatate de ora sa ma si dezmortesc. Cred ca n-am mai urcat decat vreo 10-15 minute si vad printre copaci cladiri, m-am apropiat sa vad daca este ceva sat sau doar vreo cabana cu dependinte. 
Comunism in alb-negru
Cum ma apropiam mai mult mi se parea tot mai ciudat pentru ca nu vedeam urme ca si cum ar fi umblat recent careva pe acolo si era o linistite totala, nici un sunet inafara de pasarile ce cantau voios. M-am apropiat tot mai atent ca nu cumva sa fie ceva caini liberi pe acolo sau sa fie proprietate privata si sa deranjez pe careva. Cu bagare de seama am continuat sa ma apropiu de cladiri, cu cat inaintam mai mult aveam asa un sentiment ca locul este parasit, am strigat de cateva ori doar apare cineva insa doar ecoul mi-a raspuns. M-am trezit intr-o fosta tabara scolara din perioada comunista care se pare ca era abandonata de mai multi ani dupa degradarea in care se aflau cladirile. Totusi era interesant ca mobilierul vechi si geamurile inca mai erau intacte in multe camere, probabil acolo inca nu ajunsera hotii de fier vechi de pe la noi, altfel nu mai ramanea nimic. 
Incet dar sigur totul se dezintegreaza
Nu poti sa te afli intr-un asemenea complex imens total parasit si sa nu fi coplesit de amintiri, sa nu te gandesti la cata risipa si cata indiferenta exista printre reprezentantii statului fostelor tari comuniste, care din diverse motive ascunse au lasat sa se degradeze si sa decada uneori chiar si orase intregi. Ma gandeam ca si la noi exemple de genul acesta gasesti peste tot si culmea este ca nu raspunde nimeni pentru nimic, nici la noi si se pare ca nici aici. 
Natura isi face loc printre betoane
Fascinat de priveliste dupa ce am facut o mica periegheza a vrut sa fac cateva poze si constat ca am plecat doar cu telefonul, uitand cu desavarsire tableta la masina, am zis asta e poate mai vin altadata si cu aparatul foto daca nu reusesc pozele cu telefonul, daca o sa mai am ocazia. 
Vegetatia isi revendica teritoriul
Am luat telefonul, am intrat in noua aplicatie si am inceput sa fac cateva poze, incet mi-am dat seama cum functioneaza si am ramas placut surprins de usurinta cu care poti face poze, le poti da contraste direct din instagram si le poti da share in alte retele de socializare. Nici nu m-as fi gandit ca o sa fiu atat de incantat de noua aplicatie si pozele sa fie chiar reusite. Preocupat cu noua indeletnicire nici nu am sesizat cum a zburat timpul, eram fascinat cum natura isi revendica drepturile acolo unde omul a intervenit si facut modificari. Usor dar sigur natura acopera si reintegreaza urmele lasate de om si acolo unde omul distruge natura vindeca in timp totul. Nu-ti ramane decat sa privesti, sa contempli si fiecare sa traga concluzii si invataminte. 
A fost o data beton sub con ...
Dupa aventura de azi am ajuns la concluzia ca cel mai bun aparat foto este cel pe care-l ai la indemana si intotdeauna acolo unde omul strica natura se poate regenera, noi trebuie doar sa limitam pe cat posibil poluarea de care suntem raspunzatori si sa fim mai cumpatati in exploatarea resurselor naturale. 
Tabara de Fotografie pentru Bloggeri
FotoUnion organizeaza cea de-a 4-a editie a Taberei de Fotografie pentru Bloggeri, pasionati de fotografie in perioada 18 - 26 mai 2013 in insula Thassos cu tema Fotografia Instagram. Evenimentul este organizat de Foto Union, cu sprijinul Bancpost, Cosmote, Samsung Galaxy S4, Ford, F64, Booking Greece, Izvorul Cristalin. 

6 comentarii:

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro