Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Impozitele si taxele se pot plati mai simplu cu cardul

Multi dintre noi sunt terorizati de-a dreptul cand vine vorba de plata anuala a impozitelor si taxelor catre stat. Avand in vedere ca suntem o tara cu o gramada de impozite si taxe pe cap de locuitor, totul este inteles si acceptat. Cultura civica zice ca trebuie sa fim cetateni buni si sa ne achitam de taxe si impozite asta cu toate ca au fost cativa ani in care baietii destepti portocalii au delapidat si fraudat bugetul de stat dupa bunul lor plac si au bagat tara in cea mai crunta criza economica totusi trebuie sa ne revenim si sa scapam de capusele portocalii sa-i trimitem la brutarie. 

Ideea este urmatoarea mai sunt mai putin de o saptamana in care se mai pot plati impozitele si taxele catre stat direct cu cardul si ar cam trebui sa va grabiti ca sa nu riscati pe urma cozi interminabile la ghiseele de la administratiile financiare locale. 

Plata impozitelor cu cardul

Chiar daca in ultimii ani bancile au introdus comisioane peste comisioane la credite, cand vine vorba de plata impozitelor si taxelor cu cardul comisionul este zero la plata cu cardul a taxelor si impozitelor. In plus se economiseste timp prin evitarea drumului la bancomat si ofera o siguranta sporita datorita eliminarii riscurilor generate de manevrarea numerarului (furt, pierdere) si a obligativitatii aprobarii oricarei tranzactii de catre posesorul cardului (prin codul PIN sau semnatura). Nu trebuie sa se omita posibilitatea de valorificare a diverselor oferte puse la dispozitie de catre banci exclusiv pe carduri, cum ar fi cash-return sau rate fara dobanda. Principalele avantaje in ceea ce priveste platile online vizeaza in special confortul contribuabililor: tranzactiile se pot efectua de oriunde, 24 de ore din 24, inclusiv sambata si duminica, in conditii de securitate recunoscute pe plan international. 

Nu uitati taxele si impozitele locale pentru sectoarele 2, 3 si 4 din Bucuresti, Cluj-Napoca si Targu Mures pot fi platite cu cardul in noua locatii special deschise in perioada 4 - 31 martie in centre comerciale. Plata taxelor si impozitelor locale se poate face in cadrul locatiilor speciale cu orice tip de card bancar, cu ajutorul aceluiasi sistem informatic disponibil si la administratiile fiscale. Astfel, in baza actului de identitate, contribuabilii vor afla cu exactitate sumele de plata, inclusiv eventualele restante, si pot decide sa le plateasca partial sau integral. Lista cu locatiile unde sunt instalate locatii speciale este disponibila la urmatorul link

La fel taxele si impozitele locale pot fi platite cu cardul la 18 infochioscuri instalate in supermarket-urile si mall-urile din sectoarele 2 si 6 din Bucuresti si Ploiesti. Procedura de plata a taxelor si impozitelor la infochiscuri presupune scanarea actului de identitate al contribuabilului pentru a afisarea sumelor de plata si introducerea unui card bancar pentru achitarea partiala sau integrala a obligatiilor fiscale. Lista cu locatiile unde sunt instalate infochioscuri este disponibila la urmatorul link.

O competiei intre orase este organizata in 2013 astfel incat toate primariile din Romania care accepta plata taxelor si impozitelor cu cardul au fost invitate sa participe la competitia nationala de plata a taxelor si impozitelor locale cu cardul, derulata in perioada februarie - martie 2013. Pentru a oferi sanse egale tuturor primariilor care accepta plata taxelor si impozitelor cu cardul, orasul castigator va fi desemnat in functie de numarul de plati cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, iar cele sase sectoare din Bucuresti vor fi considerate in mod individual in cadrul competitiei. In final orasul cu cele mai bune rezultate privind plata taxelor cu cardul va primi titlul de "Orașul viitorului" si va fi premiat cu o expozitie tehnologica interactiva, cu acces liber, in care vor fi prezentate publicului larg tehnologiile inovatoare de plati dezvoltate de Visa Europe si de partenerii sai. 

In sprijinul contribuabililor de buna credinta a fost creata si o aplicatie informativa pe Facebook prin care se pot afla detalii privind modalitatile de plata a impozitelor si taxelor locale cu cardul, dar si beneficiile platii cu cardul si informatii despre competitia nationala de plata a impozitelor si taxelor locale, in care participa orasele. Nu uitati inscrierea in aplicatie va poate aduce prin tragere la sorti unul din cele doua smartphone-uri Samsung Galaxy SIII. 

Grabiti-va au mai ramas doar cateva zile in care puteti plati impozitele si taxele cu cardul. si bineinteles va puteti inscrie pentru tragerea la sorti. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro