Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Lagare cu rostogolire utilizate in cutiile de viteze

Rulmentii au in componenta elemente de rostogolire - bile, role, ace - montate intre inelul interior si inelul exterior. Inelele sunt solidarizate cu elemente fixe, respectiv mobile, ale lagarului.

In cazul in care gabaritul disponibil este minim, unul dintre inele rulmentilor cu role cilindrice sau cu ace poate sa lipseasca, astfel incat corpurile de rostogolire sunt in contact direct cu un element exterior (ex. roata libera), sau interior (ex. arbore secundar). In acest caz aceste cai de rulare neconventionale indeplinesc cerintele severe de calitate si duritate necesare bunei functionari.

Montarea rulmentilor este dependenta de tipul lor. La rulmentii cu bile sau cu role cilindrice nu se monteaza niciodata cu strangere ambele inele, deoarece exista riscul deteriorarii lagarului prin diminuarea jocului de functionare. Pentru arbore (cazul general al rulmentilor cutiei de viteze) inelul interior se monteaza cu “strangere”, iar inelul exterior cu “alunecare”. 

Rulmentii cu role conice, in general, se monteaza pe arbore in pereche si in opozitie, in ”X”.

Fortele axiale pot fi preluate si printr-un rulment compus - rulment biconic. Conceptia acestui tip de rulment simplifica constructia ansamblului. Jocul de functionare, determinat constructiv, este marcat pe rulment, fara a se putea intervenii asupra marimii lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro