Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Sfaturi practice cum sa-ti intretii autoturismul in sezonul rece

Pregatirea si intretinerea corecta a masinii pe timp de iarna este de cele mai multe ori neglijata de soferi. Mai jos dezvaluim cateva mici amanunte de care trebuie sa tineti seama in anotimpul rece.

Iarna nu este doar un anotimp de basm, asteptat cu nerabdare de copii si de amatorii sporturilor de iarna, dar reprezinta si o sursa de stres pentru soferi. Temperaturile extrem de scazute afecteaza functionarea corecta a motorului si ingreuneaza pornirea masinii in diminetile geroase. Gheata limiteaza aderenta, gaurile din asfalt aparute din senin dupa topirea zapezii pot distruge anvelopele sau amortizoarele, iar sarea si substantele antiderapante ataca vopseaua masinii. Odata cu sosirea iernii este bine ca masina sa beneficieze de mai multa atentie si un tratament special.

Uleiul de motor - folositi uleiuri de motor cu un grad de vascozitate redus (0W, 5W), pentru o pornire mai rapida si reducerea consumului.

Pornirea la rece - nu turati excesiv motorul imediat dupa pornire, in diminetile geroase, deoarece consumul si uzura vor fi mai mari decat de obicei.

Stergatoarele de parbriz - lasati stergatoarele de parbriz ridicate pe timpul noptii, pentru a prelungi viata lamelelor de cauciuc sensibile la inghet.

Lichidul degivrant - asigurati-va ca rezervorul lichidului de spalare a parbrizului este plin si folositi doar solutii de sezon, rezistente la inghet.

Parbrizul - acoperiti parbrizul cu o folie de aluminiu pentru a evita formarea inevitabila a unui strat de gheata greu de indepartat.

Motorina - alimentati doar cu motorina de calitate, preferabile fiind sortimentele de sezon, deoarece iarna motorina poate ingheta la -20 grade Celsius.

Caroseria - spalati masina chiar si pe timpul iernii, astfel se poate proteja mai bine caroseria de coroziunea provocata de sarea si solutiile antiderapante de pe drumuri.

Bateria - frigul solicita bateria care trebuie menajata prin folosirea rationala a consumatorilor (instalatia audio, climatizarea, etc.).

Eliminarea ghetii de pe geamuri - pe langa o racleta de calitate folositi si un spray anti-inghet pentru geamuri, atentie racletele ieftine sau de proasta calitate pot zgaria parbrizul.

Tineti cont si de conditiile meteo cand porniti la drum si echipati masinile cu lanturi de zapada in zilele cu ninsori abundente sau cu geruri si carosabil acoperit cu gheata. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro