Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Sistemul start/stop

Tehnologia start/stop de la Bosch si-a dovedit valoarea in productia de serie. De la inceputul productiei in anul 2007, compania a furnizat jumatate de milion de sisteme start/stop companiei BMW, pentru BMW si Mini. In special in traficul urban, autovehiculele dotate cu aceasta tehnologie consuma mult mai putin carburant si astfel emana mai putin CO2. Intre timp, trei alti producatori de autovehicule au decis sa utilizeze tehnologia eficienta si economica de la Bosch.

Sistemele start/stop opresc motorul cu ardere interna daca autovehiculul stationeaza - de exemplu, in blocaje de trafic sau la culoarea rosie a semaforului. In functie de autovehicul, sistemele start/stop economisesc carburant cu pana la cinci procente in ciclul NEDC (New European Driving Cycle) si, prin urmare, emit mai putin CO2. In regimul urban al NEDC, reducerea consumului si a emisiilor poate ajunge pana la opt procente. Bosch a marit considerabil numarul specificat de porniri datorate sistemului start/stop si, in consecinta, a prelungit durata de utilizare a demarorului comparativ cu unul conventional. Motorul mai puternic al demarorului electric si mecanica de cuplare imbunatatita, cu zgomot redus garanteaza pornirea sigura, rapida si silentioasa a motorului. In ciuda scopului sau functional extins, demarorul este compact si ramane foarte usor de integrat in autovehicul. Spre deosebire de celelalte tehnologii, aceasta abordare este adecvata si pentru pornirea la rece a motoarelor diesel.

Sistemele start/stop de la Bosch se bazeaza pe experienta acumulata in domeniile tehnologiei demaroarelor, transmisiei si gestionarii energiei. Pana in prezent, Bosch a vandut peste 300 de milioane de demaroare conventionale in intreaga lume. Deoarece abordarea sistemului se bazeaza in mare parte pe componentele deja existente, raportul excelent cost-beneficii este inca un argument in favoarea tehnologiei Bosch. In ansamblu, sistemul include un software de comanda care poate fi integrat in unitatea de comanda a motorului respectiv, un senzor de turatie a arborelui cotit cu electronica de evaluare si un senzor pentru acumulator. Senzorul pentru acumulator calculeaza nivelul curent de incarcare a acestuia si transmite aceste informatii sistemului de gestionare a energiei. Mai mult, pentru o functionare corespunzatoare a sistemului start/stop, Bosch furnizeaza alternatoare cu un grad ridicat de eficienta. Acestea asigura stocarea in acumulator a unui nivel de energie suficient pentru operatiile de pornire-oprire.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro