Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Sistemul de control electronic al motoarelor Diesel

Sistemele de control electronic al motoarelor Diesel pentru autovehicule au fost dezvoltate de Daimler - Benz si Bosch, si implementate in productia de serie, oferind urmatoarele avantaje:
- utilizarea aceleiasi pompe de injectie si aceleiasi unitati centrale pentru o gama intreaga de vehicule animate de motoare cu aprindere prin compresie, a caror caracteristici functionale pot fi implementate individual prin intermediul programarii memoriilor interne ale unitatii de control numeric.
- realizarea controlului ideal al caracteristicilor de functionare, ceea ce permite (printr-un eficient actuator electro-hidraulic) atingerea unor turatii stabile de relanti chiar si la 500 rpm, astfel se obtin porniri mult mai usoare, cresteri mai putin brutale de turatie (in zona turatiilor joase) reducerea consumului de combustibil si o uniformitate sporita a turatiei si scaderea nivelului de vibratii al grupului de forta.
- controlul numeric al cantitatii si presiunii motorinei injectate, acum functie si de temperatura motorului, temperatura ambianta, si temperatura combustibilului a dus la obţinerea unor caracteristici optime de pornire si la micsorarea procentului de emisii de particule de carbon (la toate regimurile).
- controlul turatiei de relanti si al turatiei maxime (RQ Control) ca si datele de reglaj pentru controlul activ al intregii game de turatii (VRQ - Variable RQ Control) sunt programate in memoria calculatorului. Un intrerupator dispus la bord ofera facilitatea conducatorului de a selecta fie controlul pentru mentinerea turatiei constante la toate regimurile (VRQ) fie, (optional) doar controlul turatiilor extreme (RQ).
- parametrii optimi de reglaj stocati in memoria calculatorului, permit utilizarea intregii puteri a motorului in orice conditii de functionare in acelasi timp emisiile de fum, hidrocarburi (HC) si monoxid de carbon (CO) sunt reduse si operatiile clasice de depoluare a gazelor de esapament, devin aplicabile.

Un astfel de sistem este implementat si pe motorul Ecotec 2,0 Dl 16V dezvoltat de firma Opel. Schema, unitatea centrala de procesare (cu intrarile si iesirile de comanda). Efectul controlului electronic al arderii (prin injectie si temperatura) asupra emisiilor poluante este deosebit, noile motoare cu aprindere prin comprimare reusind sa indeplineasca Regulamentul de protectie a mediului (USA 1991) cu privire la limitarea acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro