Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Ponturi pentru intretinerea acumulatorilor auto

Pentru o durata lunga de viata a acumulatorului respectati urmatoarele indicatii:
- mentineti suprafata acumulatorului curata si uscata
- controlati periodic starea acidului si daca este cazul completati celulele cu apa demineralizata sau distilata. (Atentie: - unele tipuri de acumulatori nu trebuie sa se deschida, respectiv cititi cu atentie manualul de utilizare). Niciodata nu se adauga acidul ca si completare. In caz de pierderi mari de lichid lasati un specialist sa verifice regulatorul de tensiune.
- nu adaugati alte mijloace de imbunatatire.
- starea acumulatorului se poate stabili masurand densitatea acidului. Daca aceasta densitate este sub 1,21 kg/l (1,18 kg/l la umplere 1,23 kg/l) acumulatorul trebuie incarcat respectand indicatiile producatorului. La aceasta densitate acumulatorul este rezistent la ger pana la -15 grade Celsius (la densitatea de 1,28 kg/l pana la -70 grade Celsius).

Exemplu: pentru Running Bull capacitatea bateriei se poate stabili in exclusivitate pe baza tensiunii de repaus. Daca tensiunea de repaus are valoarea mai mica sau egala cu 12,50 V, este necesar ca bateria sa se incarce conform cu indicatiile producatorului. Nu se poate efectua masurarea densitatii acidului si nici adaugarea apei distilate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro