Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Cum se incarca un acumulator in afara autovehiculului?

Inainte de incarcare controlati starea electrolitului, in caz de necesitate completati cu apa distilata sau demineralizata pana la reperul maxim sau 15 mm deasupra muchiei superioare a placilor electrozilor.
Pentru incarcare se recomanda ca bateria sa fie demontata, sa se impiedice eventualele pagube asupra vehiculului. Avertisment: - la deconectarea polilor respectati instructiunile producatorului.
Bateria poate fi incarcata numai cu curent continuu. Polul pozitiv (+) al bateriei se conecteaza cu polul (+) al incarcatorului si polul negativ (-) al bateriei cu polul negativ (-) al incarcatorului.
Porniti incarcatorul dupa conectarea la baterie. Dupa terminarea incarcarii opriti incarcatorul.
Pentru incarcare recomandam sa folositi curentul de incarcare care cu o zecime din capacitate (de exemplu 44 ah:10=4.4 A de curent de incarcare).
Temperatura acidului pe durata incarcarii nu trebuie sa depaseasca 55 grade celsius. La depasirea acestei temperaturi este necesar ca incarcarea sa fie intrerupta.
Incarcarea este terminata cand curentul se apropie de valoarea 0, respectiv atunci cand nu mai descreste sau cand incarcatorul automat se opreste automat.
Pe durata incarcarii asigurati ventilatia suficienta cu aer. Atentie: - pe durata incarcarii ia nastere un gaz exploziv! Focul, scanteierea, lumina deschisa si fumatul sunt interzise.

Exemplu: Pentru Running Bull este neaparat necesar sa se foloseasca incarcatorul cu reglare de tensiune (maxim 14,4 V).
Prin utilizarea incarcatoarelor obisnuite fara reglare de tensiune se produce vatamarea bateriei in urma supraincarcarii si cauzeaza evadarea electrolitului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro