Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Informatiile din cataloagele de tip Pagini aurii

In plus fata de navigatia traficului, telematica de la bordul autovehiculului poate oferi si informatii legate de ATM-urile (automatele de scos bani cu ajutorul cardurilor) din apropiere, statiile de alimentare cu carburant si restaurantele din zona. Soferul poate interactiona cu informatiile locale (de ex. Poate face o rezervare la un restaurant, poate plati anticipat un produs dintr-un magazin,etc) folosind serviciile telematice. Un astfel de srviciu telematic este furnizat de Toyota, numit Live Navigation. Acest serviciu doreste sa creeze experienta unui condus dinamicunde unitatea aflata la bordul autoturismului anticipeaza interesele soferului sugerand locatiile unde se poate lua masa si evenimentele din zona respectiva.
In momentul in care sistemul telematic sesizeaza nivelul scazut de carburant, Sistemul GPS care detine hartile zonei respective si informatiile din pagini aurii informeaza soferul asupra modului in care acesta poate evita o eventuala situatie neplacuta.
Se asteapta ca in viitorul apropiat sa fie disponibil un nou serviciu telematic care sa notifice disponibilitatea spatiilor de parcare. XM Satellite Radio colaboreaza cu companiile care produc senzori electronici si cu detinatorii de spatii de parcare pentru ca soferii sa poata vedea disponibilitatea procentuala a locurilor libere de parcare aflate in vecinatatea destinatiilor acestora. Cateva cladiri de afaceri, locuri unde se tin concerte si competitii sportive si aeroporturi planuiesc instalarea intr-un viitor apropiat a unui astfel de seviciu care sa informeze soferul asupra disponibilitatii locurilor de parcare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro