Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Navigatia GPS

Folosind unitatea GPS, un sofer poate obtine informatii destul de precise despre locatia sa. Tastand destinatia dorita, soferul poate afla ruta optima pe care sa o foloseasca in calatoria sa. Bazandu-se pe datele introduse de catre sofer, unitatea telematica aflata la bordul autovehiculului poate furniza informatii despre zona respectiva aflate in pagini aurii folosind datele GPS si hartile acelei zone.
In zilele noastre navigatia combina datele in timp real din trafic cu datele dintr-un timp anterior pentru a-i furniza soferului cea mai buna ruta catre destinatia sa. In Japonia, Sistemul de Comunicatie pentru Informarea Autovehiculului (VICS) este un furnizor remarcabil de servicii telematice de informare asupra traficului. O unitate VICS aflata la bordul autovehiculului poate furniza informatii precise despre o autostrada aflata la o distanta de pana la 200 de km, si informatii precise despre o sosea locala aflata la o distanta de pana la 30 de km departare. Sistemul VICS obtine informatiile din trafic fie prin unde radio, fie prin semnale infrarosu. La fiecare intoarcere, unitatea telematica poate furniza distantele asociate si timpii aproximativi bazandu-se pe viteza curenta si pe distanta.

GPS - Modul de functionare
GPS-ul este un sistem folosit pentru determinarea pozitiilor folosind semnale de la satelitii aflati pe orbita in jurul Pamantului. Pozitiile GPS-ului trebuiesc transformate in sistemul de coordonate folosit in santierul respectiv. Pentru a realiza aceasta transformare este necesara o calibrare. Folosind software-ul TOPCON, putem masura cu GPS_ul cateva puncte din sistemul local pentru a obtine coordonatele acestuia in sistemul GPS. Dupa masurarea acestor puncte de control, parametrii de transformare sunt calculati in mod automat. In acest moment sistemul poate folosi coordonatele locale. Nu mai este nevoie sa luam in considerare parametrii de proiectie sau alte calcule. Statia de referinta este selectata in mod automat de catre software.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro