Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Date complexe in timp real

In prezent, mentenanta automobilului poate fi considerata fie preventiva, fie reactiva. O strategie preventiva de mentenanta, referitor la programul de mentenanta, este caracterizata de catre operator ca fiind alcatuita atat din inlocuirea fluidului si anumitor parti, cat si din reviziile de rutina. Strategia preventiva nu functioneaza atunci cand sarcinile cerute de programul de mentenanta nu sunt necesare; o anumita piesa poate fi inlocuita chiar daca este inca functionala. Rezultatul final este o pierdere de bani si de timp. Mentenanta reactiva se refera la masurile luate atunci cand este direct necesar. Strategia de mentenanta reactiva este deasemenea ineficienta pentru ca defectiunile apar inainte ca operatorul sa le sesizeze, rezultand astfel costuri mai mari pentru reparatii si un timp mai lung in care vehiculul nu poate fi folosit. Telematica furnizeaza o a treia strategie cu diagnostice de la distanta. Telematica poate permite accesul de la distanta la serverelor la informatia ECU. In consecinta, serverele pot executa tehnici de diagnosticare de la distanta pentru a realiza o apreciere mai buna a nevoilor de mentenanta fara a fi prea reactive sau preventive. O astfel de eficienta a mentenantei bazata pe stare va avea o sustinere masiva din partea consumatorului, deoarece costurile mentenantei reprezinta aproximativ 40% din costurile unui vehivul pe intreaga durata de functionare a acestuia.
OnStar a lansat de curand propriul serviciu de apreciere a datelor furnizate in timp real. Acest serviciu este disponibil numai proprietarilor de vehicule GM produse in ultimii 5 ani. Folosind acest serviciu, producatorul sau dealerul ar avea acces in timp real la datele privind autoturismul sau modul in care este condus pentru a estima cum se comporta autovehiculul si pentru a face din timp rezervarile pentru service. O aplicatie experimentala recenta a unui sistem aflat la bord de diagnosticare si prognosticare este realizata in California privind controlul emisiilor de dioxid de carbon. Bazandu-se pe diverse seturi de date, serviciul de mentenanta a automobilului daca sistemul de emisie al vehiculului este defect. Sofeului i se poate recomanda rezolvarea acestei probleme inainte ca un exces de astfel de emisii sa fie degajate in aer.

In timp ce cantitatea si complexitatea serviciilor telematice continua sa creasca, o interfata sigura prietenoasa cu soferul devine vitala. Interfata cu utilizatorul bazata pe voce pare a fi mijlocul cel mai promitator de comunicare intre sofer, pasageri si sistemul telematic. Un exemplu de o astfel de interfata este serviciul telematic realizat de GBook, numit My Request, care furnizeaza accesul la informatii prin operatii simple sau comenzi vocale, iar informatiile cerute sunt citite utilizatorului de o voce sintetizata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro