Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

On-board/Off-board (pe autovehicul/in afara autovehicului)

Diagnosticarea vehiculului nu a fost intotdeauna realizata in comformitate cu un cadru standardizat. Producatorii tineau cont de propriul sistem cu un set de semnale individualizat. In anul 1988, societatea inginerilor din domeniul automotive(SAE - Society of Automotive Engineers) a initiat standardizarea semnalelor de test. A urmat o revizuire a acesteia de catre EPA (Environmental Protection Agency) care a condus apoi la standarde complexe cum ar fi OBD (On-board Diagnostics). OBD este un sitem de diagnosticare on-board integrat in majoritatea vehiculelor de productie recenta. Un sistem on-board furnizeaza capacitati de diagnosticare incorporate care monitorizeaza virtual fiecare componenta ce poate afecta performantele autovehiculului. Un sistem OBD se poate confrunta cu probleme de mediu legate de nivelurile de poluare si emisii prin monitorizarea si ajustarea componentelor necesare ale sistemului. Sistemul este responsabil cu realizarea procedurilor de diagnosticare a fiecarei componente pentru a avea siguranta unei functiori normale. In cazul detectarii unei probleme sistemul on-board afiseaza o lumina de avertizare pe tabloul de bord, alertand astfel soferul.
Dignosticarea poate fi realizata si „off-board”, extragand informatii pentru analiza externa, asa-numita diagnosticare off-board. Astfel de sisteme sunt folosite in mod normal pentru efectuarea unor functii complexe de diagnosticare in orice moment, loc sau putere de procesare. Volvo VCADS Pro este un exemplu de un astfel de sistem de diagnosticare off-board in care datele pot fi exportate catre foi de calcul sau pot fi vizualizate in aplicatii grafice pentru analize ulterioare. Instrumentul de diagnosticare off-board functioneaza de obicei pe un lapton sau pe un dispozitiv care poate fi tinut in mana conectate la iesirea sistemului de diagnosticare. Aceste instrumente sunt folosite in mod curent de tehnicieni in service-uri pentru a izola si indica natura problemei.
Cu toate cele spuse mai sus, combinatia dintre diagnosticarea on-board si cea off-board este cea care furnizeaza cele mai bune rezultate (Maintenance Concil’s (TMC), 1998). De exemplu, operatiile de auto-corectare si achizitie de date ar trebui realizate on-board, in timp ce operatiile care necesita timp indelungat cum ar fi operatiile de procesare de date si manipulare ar trebui realizate cu ajutorul unui sistem de diagnosticare off-board. Diagnosticarea off-board ar trebui sa aiba capabilitatea de a defini, stoca si vizualiza date instantanee accesibile dar si sa ofere o supraveghere continua a informatiei despre stare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro