Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Motorul Otto

Motorul Otto standard este cunoscut ca si motorul ce foloseste ca si combustibil "benzina".
Motorul Otto standard este un motor in 4 timpi in care pistonul face 4 curse.

Timpul 1: - admisia - pistonul porneste de la capatul superior al cilindrului si in cilindru este aspirat amestecul de aer si benzina in urma deschiderii supapei de admisie la sfarsitul acestui timp pistonul ajunge la capatul inferior al cilindrului si supapa de admisie se inchide.

Timpul 2: - compresia adiabatica - amestecul se incalzeste pana cand pistonul ajunge din nou la capatul superior.

Timpul 3: - arderea si destinderea adiabatica - o descarcare electrica a bujiei aprinde amestecul carburant, a carui ardere are loc rapid, ca o explozie. De aici vine si denumirea alternativa de "motor prin explozie". Presiunea si temperatura in cilindru creste brusc si pistonul este impins in jos. Timpul 3 reprezinta timpul motor in care se efectueaza lucru mecanic asupra pistonului. La sfarsitul acestui timp se deschide supapa de evacuare.

Timpul 4: - evacuarea - evacuarea gazelor arse in atmosfera incepe printr-un proces de racire izocora, pana cand gazele ajung la presiunea atmosferica. Pistonul se ridica si gazele sunt evacuate, supapa de evacuare fiind deschisa. La capatul ciclului supapa de evacuare se inchide si se deschide supapa de admisie incepand un nou ciclu.

Randamentul mecanic efectiv al unui motor Otto modern este de 20-25%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro