Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Tipuri de motoare

Motor definitie - se numeste motor cu combustie interna orice dispozitiv care obtine energie mecanica direct din energie chimica prin arderea unui combustibil intr-o camera de combustie, care este parte integranta a motorului (spre deosebire de motoarele cu ardere externa unde arderea are loc in afara motorului).
Exista de fapt patru tipuri de baza de motoare cu ardere interna dupa cum urmeaza: motorul Otto, motorul Diesel, motorul cu turbina pe gaz si motorul rotativ.
Motorul Otto este denumit astfel dupa numele inventatorului sau Nikolaus August Otto, iar motorul Diesel denumit tot dupa inventatorul sau si anume inginerul german de origine franceza Rudolf Diesel. Motorul Diesel este folosit pentru generatoare de energie electrica, de asemenea el este utilizat si la camioane si autobuze precum si la automobile. Motorul Otto este folosit pentru echiparea majoritatii automobilelor.
Partile esentiale ale unui motor Otto si Diesel coincid. Camera de ardere este formata dintr-un cilindru inchis la un capat si un piston care aluneca de sus in jos. Printr-un sistem biela-manivela pistonul este legat de arborele cotit care transmite lucrul mecanic spre exterior (de obicei cu ajutorul unei cutii de viteze). Rolul arborelui cotit este acela de a transforma miscare de "du-te vino" a pistonului in miscare de rotatie.
Aerul din amestecul carburant precum si gazele de evacuare sunt gestionate de supape actionate mecanic de un ax cu came. La toate motoarele este necesar un sistem de aprindere a combustibilului, care la motorul Otto este bujia. Conform principiului al doilea al termodinamicii un motor trebuie sa cedeze caldura, in general acest lucru este realizat in doua moduri, prin evacuarea gazelor rezultate din arderea carburantului si prin folosirea unui radiator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro