Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Motorul Diesel

Motorul Diesel difera de motorul Otto doar prin faptul ca arderea are loc la volum constant si nu la presiune constanta. Majoritatea motoarelor Diesel sunt de asemenea in 4 timpi dar functioneaza diferit. In primul timp este aspirat aer si nu motorina. In timpul doi aerul este incalzit prin comprimare pana la circa 440 grade Celsius. La sfarsitul acestui timp este injectata motorina care se auto aprinde datorita temperaturii mari a aerului. Timpul patru este ca si la motorul Otto unul de evacuare.

Randamentul unui motor Diesel este mult mai mare decat al unui motor Otto si astazi se situeaza putin peste 40%. Deoarece motoarele Diesel folosesc rate de compresie de 14:1, sau mai mari, spre deosebire de motoarele Otto care au rate intre 8:1 si 10:1, ele trebuie sa aiba o constructie mai rigida de aceea sunt mai scump de fabricat. Acest dezavantaj este compensat de randamentul mai mare.

Un motor Diesel poate avea de la 1 la 28 de cilindri (pistoane) care pot fi asezate asa zis in linie sau in "V". Sistemul de alimentare cu combustibil consta dintr-un rezervor, o pompa de injectie si un sistem pentru vaporizarea combustibilului care la motorul Otto poate fi carburator sau la masinile de constructie recenta sisteme de injectie.

Aceste sisteme de injectie sunt gestionate electronic iar eficienta lor a facut ca ele sa fie folosite pe majoritatea automobilelor. Aerul din amestecul carburant precum si gazele evacuate sunt gestionate de supape actionate mecanic de un ax cu came. la toate motoarele este necesar un sistem de aprindere a combustibilului care la motorul Otto este o bujie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro