Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Efort redus - eficienta maximă: Sistemul de actionare

Pompa de frana transforma presiunea aplicata asupra pedalei de frana, in putere hidraulica. Asa numitele pompe in tandem produc presiunea hidraulica separat pentru cele doua circuite de franare independente.

Pompele de frana dezvoltate de Bosch sunt fabricate din aliaje dure sau din aluminiu. Procesele de fabricare speciale, precum si controlul strict al fiecarei etape de productie, asigura gradul ridicat de calitate al produselor. Tolerantele extrem de reduse garanteaza o etanseitate optima si astfel o functionare perfecta. Materialele de calitate, de exemplu cauciucurile folosite pentru garnituri sau aluminiul eloxat pentru piston, impiedica defectarea timpurie sau neetanseitatea instalatiei hidraulice. Suprafetele optimizate ale cilindrilor diminueaza frecarea mansoanelor de presiune si prelungesc astfel durata de viata.

Servo frana: dozare precisa, forta redusa

Amplificatorul fortei de franare ajuta la amplificarea fortei aplicate de catre conducatorul auto. Astfel, se reduce considerabil forta necesara pentru franare. Instalatiile de franare dispun de cele mai multe ori de un amplificator de franare de slaba presiune. Acestea folosesc vacuumul creat, la motoarele pe benzina de catre galeria de admisie, iar la cele diesel folosesc vacuumul creat de catre motor.

Cand este necesara repartizarea fortei de franare

In timpul franarii, greutatea se repartizeaza in mod dinamic pe puntea fata, iar rotile posterioare sunt descarcate, aparand tendinta de blocare a acestora, astfel, automobilul tinde sa devina instabil. Acest lucru este valabil in special la automobilele cu tractiune pe puntea fata si cu circuite diagonale de frana. De aceea, este necesara limitarea presiunii de franare la rotile din spate.

Automobilele la care masa proprie se modifica in functie de numarul pasagerilor si/sau de incarcare necesita un sistem de reglare a fortei de franare dependent de gradul de incarcare al automobilului.

Limitatorul fortei de franare: reglare perfecta a fortei de franare

La fel ca si repartitoarele, limitatoarele fortei de franare impiedica aplicarea intregii forte de franare asupra rotilor spate. Limitatoarele fortei de franare sunt montate de obicei direct in pompa de frana. Sistemele electronice de franare beneficiaza de repartizarea electronica a fortei de franare (EBV). Acestea limiteaza presiunea de franare aplicata rotilor spate atunci cand este depasit un anumit nivel prestabilit al presiunii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro