Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Ghid practic pentru rezolvarea problemelor sistemului de iluminare

Vederea optima este de maxima importanta pentru persoanele care doresc sa conduca in siguranta. Cu toate acestea, acest aspect poate fi afectat in conditiile amurgului, vremii rele sau in cazul in care geamurile sunt murdare. Aceasta situatie inseamna o crestere a riscului de accidente, cumulata cu cresterea continua a traficului rutier.


Tehnologia noua de iluminare este in continua dezvoltare si imbunatatire pentru a aduce soferii acasa in siguranta, in ciuda tuturor pericolelor si a provocarilor traficului. 


Toate aceste evolutii fac din sistemele de iluminare a vehiculelor unele foarte complexe. Spre exemplu, a trecut ceva timp de cand alternatorul furniza energie doar pentru iluminare, azi, tot mai multe unitati ale vehiculului comunica prin intermediul unui sistem electric complex Lumina devine mai complexa si mai „electronica”. Toate aceste dezvoltari inseamna cereri mai mari asupra service-urilor auto. 


Invatarea noilor tehnologii si achizitionarea echipamentelor tehnice de catre fiecare service in parte, sunt factori decisivi in succesul lor. Echipamente tot mai sofisticate, sunt necesare pentru a diagnostica sistemele de iluminare ale vehiculelor moderne. 


O problema frecventa a sistemelor de iluminare este aburirea lentilele de sticla a farurilor. Efectul apare dupa sofatul in ploaie sau dupa o noapte rece si este un proces fizic normal. O data ce farul se inchide, se raceste treptat, iar aerul exterior incarcat de umiditate este aspirat in far. In cazul in care umiditatea aerului este mare si diferentele de temperatura sunt mari, acest lucru poate duce la condensarea apei pe partea interioara a lentilei. Acest proces se numeste aburire.


In cazul in care obiectivul de acoperire este aburit, diafragma luminii ar trebui sa se usuce intr-o anumita perioada de timp, cand farul este deschis. Cu toate acestea, acest timp poate varia in functie de mediul ambient, temperatura si umiditatea relativa a aerului. Acest efect al aburirii apare si in farurile cu lentile de acoperire profilate, in cazul in care, filmul anticeata este mai putin vizibil decat in farurile acoperite cu lentile simple.


Cu toate acestea, in cazul in care condensul este sever si se formeaza picaturi de apa in zona de jos a farului, trebuie urmati pasii de lucru indicati in arborele de lucru. De asemenea, trebuie verificate posibile obstructionari ale orificiilor de ventilare din far.


Pentru a usca farul, acesta poate fi suflat cu aer comprimat. La autovehiculele cu sisteme de iluminat care pot fi diagnosticate, memoria de eroare poate fi stearsa dupa reparatia facuta cu succes. Aceasta include, de asemenea, componente, cum ar fi intrerupatoarele de lumina, unitati de control sistem electric vehicul, etc. In unele cazuri, cauza defectiunii poate fi in circuit / contact in interiorul farurilor / becurilor. Daca este asa, in cele mai multe cazuri componenta respectiva trebuie sa fie inlocuita complet.



7 comentarii:

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro