Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Cateva semne ca pompa de apa este defecta

Pompa de apa a masinii tale este una dintre cele mai importante piese. Aceasta este partea care pompeaza continuu apa si lichid de racire in motorul vehiculului tau, astfel incat sa nu se supra-incalzeasca. O scurgere sau un rulment defect, poate provoca daune grave la motorul masinii tale. Ca si proprietar de masina, trebuie sa fii cu ochii in patru pentru defectiuni care necesita reparatii sau inlocuire. Baltile de lichid de racire sau apa de sub autovehicul sau indicatorii de temperatura ridicata pot fi semne ca pompa de apa trebuie inlocuita.

Scurgerile, sau semnele ca au fost scurgeri, in imediata apropiere a radiatorului, a furtunurilor sau a colierelor pentru furtun este un semn ca aveti nevoie de o verificare a fuliei pompei de apa. In cazul in care se dovedesc defectiuni, va trebui sa inlocuiti pompa de apa, rolele si curelele inainte sa intampinati o mare problema, cum ar fi inlocuirea motorului.

Supraincalzirea frecventa este un semn clar ca masina dumneavoastra are probleme la pompa de apa, schimbarea ei fiind necesara imediat, inainte de a face daune suplimentare la motor. Pentru a ajunge acasa cu masina personala, umpleti radiatorul cu apa, opriti-va la fiecare zece minute pentru a permite motorului sa se raceasca si adaugati apoi din nou apa in radiator. Nu incercati sa ridicati capacul radiatorului pana cand motorul nu s-a racit suficient.

Aerul conditionat - daca sunteti in calatorie, intr-o zi fierbinte de vara si observati ca brusc nu mai aveti aer rece in masina, verificati pompa de apa, pentru ca aerul conditionat nu va functiona decat daca pompa de apa functioneaza perfect.

Zgomotele neobisnuite care provin de la orificiile de ventilatie, de incalzire, racire ale autovehiculului dumneavoastra pot fi semne ale unei pompe de apa defecte. Verificati fulia pompei de apa si cautati scurgerile radiatorului pe pamant si pe sub masina. Inlocuiti pompa de apa inainte de a fi nevoit sa inlocuiti motorul.

Lasa-ti masina peste noapte, parcata intr-un garaj cu o podea curata. In cazul in care acest lucru nu este posibil, puneti o bucata de carton de culoare deschisa sub masina sau direct sub motor. Examinati cartonul in dimineata urmatoare. In cazul in care pare a fi ud, trebuie sa stiti ca exista o scurgere pe undeva, la pompa de apa sau garnitura. Daca observati lichid verde pe carton, este vorba de antigel. Acest lucru inseamna ca aveti cu siguranta o scurgere de lichid de racire undeva.

Verificati fulia pompei de apa. Gasiti partea rotunda a pompei de apa, in jurul careia se afla cureaua. Incercati sa impingeti rola, inainte si inapoi. In cazul in care pare a fi slabita, acesta ar putea fi momentul pentru inlocuirea rulmentului.

Asculta-ti masina. Porniti motorul masinii cu capota ridicata. Daca auziti un zgomot – ascuns, de frecare, ar putea fi un indicator ca rulmentul dumneavoastra trebuie inlocuit

Uitati-va dupa scurgeri in jurul pompei de apa si a garniturii. Daca vedeti picaturi de apa sau un flux mic, inseamna ca aveti o scurgere.

Verificati daca lumina din bord a termostatului este pornita. Daca masina nu primeste suficient lichid de racire din cauza unei pompe de apa neetanse sau dis functionale, temperatura motorului creste, declansand lumina de avertizare.

Acordati atentie aerului conditionat. Daca aerul conditionat nu functioneaza corect, pompa de apa nu isi face bine treaba.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro