Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Esti negatHIV? Testeaza-te si fii sigur!

In anul de gratie 2017, chiar daca autoritatile romanesti incearca sa o ignore si bolnavii de SIDA sunt marginalizati in societatea romaneasca, ramane o amenintare foarte serioasa de care trebuie sa ne protejam. Statisticile la nivel national sunt cat se poate de ingrijoratoare. Astfel, conform datelor furnizate de Comisia Nationala de Lupta Anti-SIDA din cadrul Institutului de Boli Infectioase „Matei Bals” in Romania sunt inregistrati peste 14.600 de pacienti cu HIV/SIDA, aproape jumatate dintre acestia cu varste cuprinse intre 25 si 29 de ani. 

Infectarea cu HIV/SIDA ramane o amenintare oricat de precauti suntem si oricat de mult ne protejam. Stim cu totii cat de dur si de mortal este sa contactezi un astfel de virus letal. Virusul HIV se transmite prin contact sexual neprotejat sau direct prin sange. Oricat de mult ne protejam din punct de vedere sexual, oare putem fi siguri ca am facut-o 100%? Cred ca niciodata nu putem avea aceasta siguranta fara a efectua un test HIV a carui rezultat sa fie negativ. 

autotest VIH


Cel mai grav este atunci cand poti fi infectat accidental tocmai in sistemul de sanatate. Ce-i drept, oricat de steril si dezinfectat ar trebui sa fie mediul medical, nici aici nu putem fii siguri 100% ca nu ai fost contaminat daca nu efectuam un test specific. Oricum privim lucrurile, exista speranta si in situatia noastra. Astfel, Compania Mylan a adus in Romania testul autoadministrabil VIH ce are nevoie doar de o singura picatura de sange pentru depistarea HIV, si este primul autotest certificat in Uniunea Europeana si lansat cu mare succes deja in piete mari din Europa.

Este recomandat ca sa facem periodic cate un test HIV pentru ca, in momentul de fata, nu exista un vaccin care sa previna infectia cu virusul HIV. Din fericire, sunt disponibile cateva tratamente, relativ eficiente, pentru pacientii infectati, acestea reducand considerabil si riscul de transmitere a bolii.



Testul autoadministrabil HIV, denumit generic „autotest VIH” este un dispozitiv medical ce se elibereaza fara reteta medicala si este disponibil in farmaciile din toata tara dar si online pe site-urile acestora. Fiecare kit de auto testare VIH va fi furnizat impreuna cu un prospect informativ despre test si utilizarea acestuia, dar si informatii despre servicii de consiliere, puse la dispozitie de catre personalul asociatiei de pacienti UNOPA.

Autotestul VIH este un test cat se poate de util, care asigura deplina confidentialitate persoanelor care vor sa-si evalueze starea de sanatate in raport cu HIV. In cazul unui rezultat pozitiv, confirmat si de un test de laborator, persoana poate recurge la tratament imediat. Cu cat tratamentul incepe mai repede, cu atat creste speranta de viata a pacientului.

Testul autoadministrabil HIV


In concluzie, investeste in certitudine si testeaza-te cu un autotest VIH pentru a putea dormi linistit in fiecare noapte. In plus, in perioada noiembrie – decembrie 2017, Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) in parteneriat cu Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals” si Mylan desfasoara campania de promovare a importantei testarii si depistarii precoce a infectiei cu HIV, „Esti negatHIV? Testeaza-te si fii sigur!”.








surse: imaginile  si o parte a informatiilor sunt luate de pe situl sponsorului

Un comentariu:

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro