Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Descopera singura #MancareCuNotificare

Intotdeauna am fost fascinat de tehnologie, de aplicatiile smart si utilizarea lor. Consider ca traim intr-o perioada evolutiva fara precedent pentru omenire. Daca, in urma cu doua decenii, nici macar nu ne puteam imagina, in calitate de consumator, implicatiile tehnologiei smart si cum ne vom adapta si utiliza multitudinea de aplicatii si produse smart, astazi, putem spune ca nu ne mai putem imagina o zi fara ca sa utilizam tehnologie smart. In aceste conditii, n-ar trebui sa ne mai mire faptul ca tehnologia smart isi face simtita prezenta in cele mai neasteptate locuri. Recent a aparut pe piata prima #MancareCuNotificare. Este vorba despre Salamul Semenic Extra dotat cu Carolimetru Termic

#MancareCuNotificare
Salamul Semenic Extra de la Caroli Foods, este prevazut cu o eticheta inteligenta si inovatoare, cu cadran termosensibil. Eticheta isi schimba culoarea in functie de temperatura produsului. Astfel, cand produsul are o temperatura sub 8℃, eticheta este verde. Cand temperatura produsului depaseste 8℃, eticheta incepe sa se coloreze in galben. Culoarea galbena reprezinta un semn ca produsul trebuie repus intr-un mediu rece, cu o temperatura sub 8℃. Carolimetrul termic este o eticheta inedita care te ajuta sa pastrezi produsele in permanenta la o temperatura optima.


Am invatat ca, atat in teorie cat si in statistici, termenul de valabilitate al produselor se consuma in felul urmator: aproximativ o treime din el se pierde intre producator-distribuitor-magazinul de desfacere. O alta treime se consuma in magazinul de desfacere si restul de o treime, la consumator. In realitate, termenul de valabilitate variaza in functie de factorii si conditiile in care sunt depozitate si transportate produsele alimentare. Apreciez faptul ca cei de la Caroli Foods, monitorizeaza continuu intreg lantul frigorific al produselor, incepand cu productia, ambalarea si depozitarea in incinta fabricii. Continuand cu transportul in masini frigorifice proprii si terminand cu verificarea vitrinelor frigorifice ale partenerilor, unde vor fi expuse produsele spre vanzare.

Carolimetru Termic Verde
Curios din fire, nu m-am putut abtine si am testat prima #MancareCuNotificare. Am achizitionat un salam Semenic Extra cu Carolimetru, l-am pastrat in frigider la o temperatura de 5℃, aproximativ o ora, pentru a-l testa si verifica in conditii optime, asa cum prevad indicatiile producatorului. Dupa o ora, am verificat eticheta, ce afisa un verde inchis, semn ca temperatura la care a fost pastrat era optima. Apoi l-am lasat pe masa din bucatarie aproximativ o ora si am urmarit cu interes cum se schimba culoarea etichetei din verde inchis intr-o nuanta mai deschisa, apoi, incet se transforma intr-o nuanta galbuie, pentru ca in final sa ajunga la un galben inchis, semn, evident, ca temperatura ambientala si implicit a produsului era peste limita admisa de producator pentru pastrarea produsului. Am ramas placut surprins sa constat ca eticheta cu notificare chiar functioneaza. In plus, noile etichete inteligente cu ecran termosensibil, folosite de acum la salamurile Semenic Extra, nu ridica pretul de vanzare al produselor.

Carolimetru Termic Galben
In concluzie, o data cu noul Carolimetru, eticheta smart care-ti arata conditiile optime de pastrare a salamului Semenic Extra, pe langa termenul de valabilitate inscris pe produs, poti afla si conditiile in care produsul a fost depozitat, transportat si pastrat. In mod cert, daca toti factorii care influenteaza lantul prin care produsul ajunge din fabrica pe masa consumatorului, respecta toate indicatiile producatorului, salamul Semenic Extra isi pastreaza toate calitatile, gustul si savoarea, o perioada mai lunga de timp.



surse: imaginile  si o parte a informatiilor sunt luate de pe situl sponsorului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro