Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

SIKA - Siguranta Parbrizului

De peste 20 de ani Sika este prezenta in industria adezivilor de parbriz, devenind lider de piata. Inovatia, performanta si competenta la echiparea originala, dublate de siguranta dovedita de multiple teste fac din sistemul Sika principalul furnizor de adezivi pentru montajul parbrizului. Noua generatie de adezivi Sika ofera un modul de elasticitate universal, putand fi folositi la toate marcile de masini, inclusiv pentru masinile cu parbrize/lunete cu antena integrata. Adezivii Sika au fost realizati pentru a simplifica munca montatorilor pe de o parte iar pe de alta parte pentru a oferi atat montatorilor cat si clientilor un plus de siguranta indiferent de factorii climatici reali.

Parbrizul ca element de siguranta 

In termen de cateva fractiuni de secunda, dupa ce o masina este implicata intr-un accident de masina frontal, senzorii mici detecteaza impactul si imediat activeaza airbagul pentru a proteja pasagerii. Dupa activare, airbagul poate absorbi o forta mare ca cea data de un pasager ce nu poarta centura de siguranta si se izbeste din plin in airbag. Pentru a avea efect airbagul trebuie sa impinga in parbrizul lipit – acesta, la randul lui, trebuie sa ramana ferm pe pozitie in momentul impactului. Daca parbrizul nu este lipit corect sau daca nu a fost respectat timpul de imobilizare (SDAT) atunci parbrizul se poate desprinde de pe caroserie in caz de impact punand viata pasagerilor intr-un mare pericol.

Parbrizul ca element structural

Multe din vehiculele de azi au fost astfel proiectate incat parbrizul sa devina un element structural care are rolul de a creste rigiditatea masinii. Producatorii de masini aleg pentru lipirea parbrizului poliuretan cu modul mare de elasticitate. Acest modul de elasticitate permite preluarea sarcinilor dinamice ce actioneaza asupra caroseriei in timpul mersului, transferandu-le caroseriei si apoi parbrizului ce duce deci la cresterea rigiditatii si la optimizarea manevrarii lui. Bazandu-ne pe faptul ca parbrizul este un element structural, adezivul cu modul mare de elasticitate permite constructorilor de masini sa diminueze grosimea otelului folosit la realizarea caroseriei si deci sa reduca greutatea masinii dar si costurile ei de productie.

Parbrizul ca element de protectie

Evident cel mai important rol al parbrizului este acela de a preveni expulzarea pasagerilor afara din masina in cazul unui accident. Montarea incorecta a parbrizului si timpii prea mici de imobilizare dati de unii producatori expun pasagerii unui risc foarte mare. Un studiu realizat in SUA atesta faptul ca 17% dintre pasageri nu poarta centura de siguranta. Concluzia: trebuie pus un si mai mare accent pe montarea corecta a parbrizului. Intrebarea care se impune, credem noi, vis-a-vis de montatorii de parbrize: Dumneavoastra ca specialist v-ati simti confortabil stiind ca unul din sase clienti ai Dumneavoastra conduce fara centura de siguranta?


Un comentariu:

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro