Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Curatarea sistemului de directie

Datorita stresului mecanic ce actioneaza asupra elementelor de directie, sistemul hidraulic poate fi contaminat cu particule fine. In consecinta, se recomanda curatarea completa a sistemului hidraulic atunci cand inlocuiesti pompa servo. Anumiti producatori auto au prevazut mecanismul de directie cu un surub de drenaj. Dezavantajul acestui sistem este ca nu ofera posibilitatea unei drenari complete. O cantitate de lichid va ramane oricum in sistem. 

Proceduri:

1. Daca este posibil, suspendati puntea fata astfel incat rotile sa nu atinga solul. In acest fel micsorati rezistenta la rotirea volanului. Previne formarea spumei la suprafata lichidului ca urmare a patrunderii aerului in sistemul hidraulic. 

2. Deschideti capacul rezervorului. 

3. Indepartati conducta de retur. Pentru a evita poluarea mediului colectati lichidul intr-un recipient adecvat. 

4. Porniti motorul. Rotiti volanul stanga-dreapta. Colectati lichidul intr-un recipient, completand constant nivelul din rezervor. 

5. Opriti motorul dupa doua proceduri de curatare. Demontati rezervorul si curatati cu atentie zona folosind solutie pentru curatarea franelor. Filtrul din rezervor va fi curatat sau inlocuit. 

6. Montati rezervorul si furtunul de retur. Verificati montarea furtunului. 

7. Umpleti rezervorul. Porniti motorul. 

8. Purjati sistemul. Rotiti volanul stanga-dreapta de 20 de ori. 

9. Inchideti rezervorul si verificati nivelul lichidului. 

10. Coborati autovehiculul. 

11. Efectuati un test in miscare.

Respectati instructiunile de montare ale producatorului autovehiculului si utilizati doar lichid hidraulic aprobat pentru tipul de autovehicul respectiv. Caracteristicile acestuia se regasesc in ghidul de utilizare.

Evitati contaminarea solului cu lichid hidraulic. Evacuarea acestuia se va face prin intermediul furnizorului sau prin intermediul centrelor de colectare a deseurilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro