Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

O zi din viata unei stampile de firma

Stampila are o istorie milenara. O intalnim pentru prima data la popoarele antice din Semiluna Fertila si Egipt. Din vechime si pana in zilele noastre rolul stampilei nu s-a modificat, in continuare, folosim o stampila pentru a autentifica sau personaliza unele acte, marfuri sau obiecte. De cativa ani buni, folosesc doua stampile de firma achizitionate de la Colop una de buzunar si una rotunda R30. Locul stampilelor de firma este bine definit, cea rotunda sta intotdeauna pe birou, aproape de imprimanta, alaturi de capsator si pix. Cea de buzunar sta in sertar alaturi de biletele la ordin, facturier si chitantier. Niciodata activitatea nu incepe fara o inspectie vizuala a uneltelor de lucru, printre care se numara si cele doua stampile. Daca o stampila nu se afla la locul ei poate produce haos si panica in birou. Dupa verificarea vizuala si daca toate se afla la locul lor, poate incepe activitatea in fiecare dimineata. In timp, m-am obisnuit cu aceasta rutina ce mi-a intrat in reflex.

 
Stampile Colop
Pana astazi, niciodata nu mi-am pus problema si nici nu m-am gandit cum arata o zi din viata stampilelor mele si nici unde si la ce le folosesc. Toate activitatile din firma le executam mecanic, unde trebuia semnat, semnam si unde trebuia stampilat, puneam stampila, fara ca sa fac o statistica sau sa identific o constanta anume. De astazi o sa incerc ca sa personalizez putin activitatea stampilei de firma si sa fiu atent la programul si importanta ei in buna desfasurare a activitatilor zilnice din birou.

Suport stampile

Programul stampilei R30 incepe in fiecare dimineata la ora 9 si tine pana la ora 17 si cateva minute, de luni pana vineri. Un program identic cu al unui angajat full-time doar cu diferenta ca R30 nu se imbolnaveste (nu are nevoie de zile de concediu medical) si nici nu pleaca in concediu de odihna niciodata. In schimb, regulat, o data la cateva zile are parte de o pauza de cateva minute in care primeste dreptul la o revizie tehnica in care, de regula, primeste tus. In mod surprinzator stampila de firma R30 este cel mai constiincios angajat al firmei (pot sa-i spun angajat, daca a fost inregistrat in contabilitate si este pe inventar). In fiecare zi lucratoare este pregatita de munca. Nu intarzie niciodata, nu are nevoie de pauza de masa si intotdeauna da randament maxim. Poate sa munceasca fara cafeaua de la dozator si fara sa fumeze din ora-n ora sau de fiecare data cand prinde ocazia cate o tigara in fata usii de la intrare sau dupa colt, indiferent de vremea de afara. Nu are probleme existentiale, stres, ganduri, rate la banca sau probleme in mariaj, care sa-i scada randamentul. Nu are copii de dus si adus de la scoala sau gradinita. Nu are nevoie de telefon mobil si nici de firma pe care sa discute telenovele, barfe si orice altceva ce nu tine strict de program sau de activitatile din birou. Functioneaza fara internet si nu are nevoie de retele sociale pe care sa navigheze si sa dea like, share sau sa comenteze activitatile prietenilor. Nu are nevoie de jocuri, joculete, sa citeasca presa online ori sa urmareasca horoscopul sau stirile de can-can. Cu alte cuvinte, stampila de firma R30 este intruchiparea angajatului ideal.

Stampila de firma

O zi lucratoare din viata stampilei de firma R30 incepe in jur de ora 9. De obicei, intre primele ei activitati intra stampilarea primelor dispozitii de plata, note de prelungire contract, note de lichidare contract si a chitantelor aferente. Nu dupa mult timp, incepe sa stampileze contracte noi si dispozitii de plata noi. Asa o tine toata ziua, stampiland contracte noi, dispozitii de plata, note de lichidare si chitante, fara ca sa oboseasca. Cand este nevoie si vin facturi de la clienti sau furnizori de servicii, cu un devotament deosebit, stampila de firma R30 isi face treaba stampiland ambele exemplare ale facturii. Dupa incheierea programului standard de lucru, printre ultimele activitati ale stampilei de firma R30 se numara stampilarea actelor de sfarsit de zi si a documentelor din registrul de casa. La sfarsitul programului stampila de firma R30 ia repaus pana a doua zi cand isi reia activitatile standard de stampilare. In plus, o singura data pe luna in atributiile ei intra stampilarea statelor de plata si a pontajului.

Stampile de firma

Stampila de buzunar are un regim special in firma. Activitatile ei se desfasoara si este folosita doar in deplasari. Printre atributiile ei intra stampilarea facturilor, chitantelor si a dispozitiilor de plata scrise de mana, pe teren. Aproape zilnic, spre sfarsitul programului, face drumuri la banca unde stampileaza bilete la ordin, depuneri si retrageri de bani, in si din contul firmei. Cel putin o data pe luna face o deplasare la institutiile administrative si financiare ale statului unde stampileaza declaratii, impuneri si decizii. 

Colop

In concluzie, daca stau bine sa analizez, nu-mi pot imagina cum s-ar putea desfasura activitatile firmei fara truda minunatelor stampile Colop. Oricum privim lucrurile rolul si importanta stampilei de firma in autentificarea documentelor este de neinlocuit. 

Articol scris pentru SuperBlog 2016.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro