Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Home! Sweet home!

Termenul de „acasa” are mai multe intelesuri. Intotdeauna conteaza la ce ne raportam si cum ne afecteaza cand ne referim la „acasa”. Personal, am trairi diverse cand ma gandesc sau ma aflu „acasa”, uneori sunt chiar contradictorii. Am experimantat, atat locuitul in alta localitate pe termen lung cat si locuitul in alta tara pe termen lung. Trairile si senzatiile sunt diferite. Daca in adolescenta abia asteptam sa plec de acasa ca sa simt libertatea si sa nu ma mai simt supravegheat indeaproape de parinti, in timp, sentimentul si perceptia se schimba. Daca te muti in alta localitate, fie ca sa-ti continui studiile sau ca sa muncesti, sentimentul si dorul de casa nu sunt atat de acut percepute pentru ca distanta este mica si poti da o fuga acasa cand iti poftesteste inimioara. Fie ca mergi acasa in timpul saptamanii, cand ai putin timp la dispozitie pentru cateva ore, fie la sfarsit de saptamana ori in zilele libere sau in concediu pentru cateva zile, perceptia de dor de casa este foarte putin sesizata. In schimb, te bucuri de libertate, de lipsa supravegherii parintesti si, efectiv, poti spune ca-ti iei destinul in propriile maini, iar distanta si comunicarea cu cei de acasa, nu reprezinta o problema majora. 

Piatra Naturala
Problematica raportarii la termenul de „acasa” se schimba cand esti plecat din tara. In primul rand distanta nu-ti mai permite ca sa poti fugi acasa cand ai cateva ore libere. Nu mai poti pleca acasa nici in weekenduri. Uneori calatoresti aproape o zi pana acasa, cu un drum destul de obositor, dupa care ai nevoie de cateva zile de refacere. Apoi, esti tot timpul printre straini, auzi si comunici toata ziua intr-o limba straina. Socializezi si relationezi doar cu straini, pentru care esti doar un strain. Iei contact cu o cultura, traditii si obiceiuri straine, cu obiceiuri si meniuri culinare diferite de cum erai obisnuit acasa. Comunicarea cu cei de acasa se face mai anevoios, atat telefonic cat si online. Uneori exista diferente de fus orar si costuri destul de mari pentru serviciile de comunicare. In asemenea situatie cand esti captiv intr-o lume straina, dupa o perioada mai lunga de timp, te loveste asa un dor de casa incat faci orice ca sa ajungi acasa si daca nu poti merge intr-un timp scurt acasa, incerci ca sa compensezi si sa faci lucruri care sa-ti aminteasca de „acasa”. De exemplu, cauti sa prepari mancarurile favorite daca ai norocul ca sa gasesti ingredientele potrivite in comert. Cauti sa vizionezi filme si emisiuni in limba romana sau sa urmaresti evenimente sportive transmise in limba romana. Devii subit patriot, cauti sa-ti ornezi locuinta cu obiecte traditionale romanesti si la loc de cinste afisezi tricolorul. Cu toate eforturile depuse, dorul de casa te mistuieste pana cand te intorci acasa. 

Dupa ce revii in tara, primele momente simti o bucurie imensa. Esti cuprins de euforie si incerci sa recuperezi si sa savurezi tot ce ti-a lipsit in perioada petrecuta printre straini. Cand vii acasa pentru o perioada scurta de timp, zilele parca se comprima si zboara extraordinar de repede. Simti ca nici nu apuci sa te reacomodezi cu viata de acasa si trebuie sa pleci inapoi. 

Amenajari interioare
Romanul pune mare pret pe proprietate si face tot posibilul ca sa-si achizitioneze o locuinta. Cand vine vorba de propria locuinta, investesti oricat trebuie ca sa-ti satisfaci toate gusturile in materie de amenajari interioare. Tot acest efort il faci pentru ca atunci cand esti acasa sa te simti ca acasa. In mod traditional gresia si fainata sunt la mare cautare iar daca vrei sa fi creativ, te orientezi spre materiale mai speciale precum marmura, granit, calcar, travertin, onix sau sandstone. Pentru a-ti duce la bun sfarsit proiectul, trebuie sa cauti o companie ce comercializeaza piatra naturala. Ca in orice domeniu, recomandat este sa alegi un producator de top. In Romania, Stona detine cel mai mare stoc de piatra naturala disponibil. In depozitul Stona poti alege dintr-un stoc de 300.000 mp din peste 500 de modele de piatra naturala, cum ar fi: 120 modele marmura, 230 modele granit, 20 modele travertin, 20 modele de calcar si 15 modele de onix. Recent, Stona a lansat magazinul online stona.ro si vrea ca informatia sa ajunga la tot romanul. In plus, ii fac un fel de party, organizand Zilele Portilor Deschise, unde invitatul special este chiar Lorand Soares Szasz, care va vorbi despre cai pentru dezvoltarea afacerii.

Stona.ro

In concluzie, nicaieri nu e mai bine ca acasa. Oriunde mergi si oricat timp stai departe de casa cand te intorci simti cu adevarat sentimentul de „Home! Sweet home!”. Chiar daca ramai pe meleaguri mioritice, cand te intorci acasa de la scoala sau de la locul de munca simti o usurare cand pasesti pragul casei lasand la usa toate grijile si stresul cotidian si nu-ti mai ramane altceva de facut in afara de a te relaxa si a savura caldura si confortul propriului tau camin.

Tu ce sentimente si trairi ai cand te gandesti la „acasa”?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro