Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Ce subiecte ar trebui dezbatute mai des de catre Comisia Europeana ?

Comisia Europeana organul executiv al Uniunii Europene prin presedintele ei defineste directia politica generala apoi comisarii stabilesc obiectivele strategice si elaboreaza programul anual de lucru. In calitate de cetatean european poti participa activ ca sa-ti exprimi opinia cu privire la politicile Comisiei Europene in mai multe moduri, cum ar fi: poti lansa o initiativa cetateneasca europeana, poti lua parte la consultarile publice organizate de Comisie sau poti inainta o plangere oficiala daca esti de parere ca legislatia europeana nu este aplicata corespunzator in cazul tau, personal. In plus, Comisia Europeana ofera servicii de consiliere si informare privind intreprinderile, studiile, aspectele juridice, mobilitatea si munca in Uniunea Europeana. 

Comisia Europeana

Principalele 10 teme de dezbatere ale Comisiei Europene pentru anul 2017 sunt: 

1 - Locuri de munca, crestere si investitii cu accent pe stimularea investitiilor in scopul crearii de locuri de munca.

2 - Piata unica digitala cu accent pe eliminarea barierelor si deblocarea oportunitatilor on-line.

3 - Uniunea de energetica si clima cu accent pe productia energie mai sigura, la preturi accesibile si durabile.

4 – Piata interna – o piata mai stransa si mai corecta.

5 – O uniune economica si monetara mai stransa si mai corecta.

6 – Un acord echilibrat de comert si liber schimb intre UE si US.

7 – Justitie si drepturile fundamentale cu accent pe consolidarea statului de drept si interconectarea sistemelor de justitie din EU.

8 – Migratia si implementarea unei agende europene privind migratia.

9 – Consolidarea pozitiei de actor global.

10 – Realizarea unei Uniunii mai democratice.

Consider ca discutiile despre locuri de munca, investitii si stimularea investitiilor in scopul crearii de locuri de munca ar trebui sa ocupe, in continuare, prima pozitie in agenda Comisiei Europene. Criza economica din ultimii ani si efectul ei asupra pauperizarii locurilor de munca, inca n-a fost remediat. Din pacate, in Romania, lipsa locurilor de munca se simte si mai acut, din aceasta cauza o mare parte din forta activa emigreaza in statele europene mai dezvoltate din vest.

Al doilea subiect de dezbare ar trebui sa fie cel despre migratie. Migratia este un subiect delicat si necesita o dezbatere serioasa in urma careia sa se gaseasca solutii pentru a diminua acest fenomen. In principal migratia fortei de munca afecteaza toate statele europene. Prostitutia si exploatarea sexuala reprezinta un subiect ce merita dezbatut si diminuat. Problema tiganilor romani care migraza in statele occidentale dezvoltate si se ocupa cu cersetorie, prostitutie si comit fapte penale, ar trebui dezbatuta si gasita o solutie de integrarea a lor in societate si de diminuare a perceptiei negative asupra romanilor din cauza tiganilor.


Reporter si Blogger European

In plus, o noua editie a concursului Reporter si Blogger European este in plina desfasurare, competitie in care jurnalistii si bloggerii sunt invitati sa trimita, pana pe 31 octombrie 2016, articole si materiale proprii, pe teme europene, publicate in perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2016, pentru a fi evaluate de un juriu. Nu sunt acceptate articole de stiri, ci numai comentarii, analize, reportaje, interviuri, editoriale, articole de opinie si imagini ilustrative (infografice originale sau fotografii care au fost publicate insotite de comentarii relevante). Fiecare concurent trebuie sa trimita minimum trei materiale pentru a intra in competitie la una dintre cele 7 categorii ale concursului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro