Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Modul de functionare si structura unei instalatii de climatizare

Circuitul de agent frigorific

Componentele individuale ale circuitului de agent frigorific sunt interconectate prin conducte furtun si formeaza astfel un sistem inchis. Prin sistem circula agentul frigorific, antrenat de compresor. Circuitul este impartit in doua sectoare:
- sectorul dintre compresor si supapa de expansiune este denumit sector de inalta presiune (galben/rosu).
- intre supapa de expansiune si compresor vorbim despre sectorul de joasa presiune (albastru).

Instalatia de climatizare

In compresor este comprimat agentul frigorific gazos, acesta incalzindu-se puternic. Datorita presiunii ridicate este presat prin condensator. Prin acest proces se extrage caldura din agentul frigorific incalzit puternic, ceea ce are ca efect condensarea sa, deci isi schimba starea din gazos in lichid.

Filtrul dezumidificator, urmatorul punct, separa impuritatile si pernele de aer din lichidul frigorific acum lichid. In cadrul procesului de vaporizare, deci in timpul modificarii starii de agregare din lichid in gazos, se elibereaza frig de vaporizare. Condensatorul auto este un schimbator de caldura. El are o suprafata foarte mare, prin care cedeaza caldura de vaporizare catre mediul ambiant. Aerul rece este suflat acum de sistemul de ventilatie in habitaclu, unde asigura confortul pasagerilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro